Vali Elban, 'Biz Anadoluyuz' Projesi Öğrencilerini Kabul Etti

Vali Elban, “Biz Anadoluyuz” Projesi Kapsamında Kocaeli’den Gelen Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Elban, 'Biz Anadoluyuz' Projesi Öğrencilerini Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" ile iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik ve huzura katkı sağlaması, gençlerin terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması hedeflenen proje kapsamında, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Kocaeli’nden Ağrı’ya gelen 47 öğrenci ve 2 öğretmenle düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.
Akşam yemeği programına Vali Süleyman Elban’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Onur Kökcü, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, İl Göç idaresi müdürü Osman Çıkar ile kurum amirleri katıldı.
Akşam Yemeğinde konuşan Vali Elban,’’ Birkaç günlük güzel bir Ağrı programı hazırladık. Yarın Doğubayazıt’a gideceksiniz. Orada İshak Paşa Sarayını ve Ağrı Dağını göreceksiniz. Ülkemizin en yüksek noktasını ve diğer günlerde de buradaki kardeşleriniz ile tanışacaksınız. Ağrı’da çok insanla görüşeceksiniz. Mevsim olarak güzel bir mevsimde geldiniz. İnşallah keyif alırsınız. Ülkemizin en doğusunda yer alan serhat şehri Ağrı’yı tanımış olursunuz ve Ağrı’daki kardeşlerinizle tanışmış olursunuz.  Buradan da ümit ve temenni ediyorum ki güzel hatıralarda, iyi dostluklarla ve olumlu izlenimlerle ayrılırsınız. Buradaki insanlarla tanışıp bir araya geldikçe, hakikaten onların sıcaklığını, yakınlığını ve misafirperverliğini görmüş olacaksınız. Bu vesileyle hepinize hoş geldiniz diyorum. Kocaeli’ne gidince başta Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy olmak üzere herkese selamlarımızı iletin’’ dedi.
Proje ile Kocaelili öğrenciler Ağrı’daki bir okulun öğrencileri ile de bir araya gelerek, birbirleriyle tanışmaları ve kaynaşmaları sağlandı.
Öğrenciler hazırlanan program dâhilinde Doğubayazıt ilçemizde ki tarihi, turistlik ve doğal değerlerini içeren yerlerini gezerek, yakından tanıma fırsatı buldular.
Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER