Ağrı Valisine İranlı Misafir

Vali Süleyman Elban'a İranlı misafir

Ağrı Valisine İranlı Misafir

Ağrı Valisi Süleyman Elban, İranlı seyahat acentaları ve tur operatör temsilcilerini makamında kabul ettikten sonra yemek programında bir araya geldi.İlimizdeki turizm potansiyelini daha üst seviyelere çıkarmak ve Ağrı'nın tanınırlığını arttırarak ilimizde daha çok misafir ağırlamak amacıyla İran'ın Tebriz, Urumiye, Erdebil, Zencan, Hoy ve Sofyan şehirlerinde faaliyet gösteren seyahat acentaları ve tur operatör temsilcileri Ağrı'ya geldi.

Yemek programında konuşan Vali Elban, '' Sizleri Ağrı'da görmekten, misafir etmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin en büyük kara sınır kapısı Ağrı’da. Çok hareketli bir sınır kapımız var. Bizim gayretimiz ve çabamız özellikle günü birlik ya da kısa süreli, geliş ve gidişler için İranlı dostlarımızın Ağrı'ya gelmelerini arzu ediyoruz. Nevruz tatili boyunca İran'dan misafirlerimiz geldi. Onları ağırladık. Üç binin üzerinde İran'dan gelen misafirlerimiz Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'nı kullandılar. Gelen misafir sayısı arttıkça bizim sefer sayımız ve çeşitliliğimizde artacaktır. Dolayısıyla sizler için imkânlar daha da artmış olacaktır. Valilik ve Belediye olarak ciddi anlamda özellikle sosyal hayatın gelişmesi için çalışıyoruz. Sınır kapılarımızdaki şartları daha insani hale getirmek için çabalıyoruz. Bu çabamız Nevruz zamanı kısmen fark edilmiştir ve daha da fark edilecektir. Yeni bir sınır kapısı yapıyoruz.  İran'dan ilimize gelen misafirlerin sınır kapılarından daha rahat geçebilmeleri, araçları ile daha rahat yanaşabilmeleri, sınır kapıları arasındaki mesafe için ücretsiz servis hizmeti vb. uygulamalar ile daha kolay geçiş yapabilmelerini sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Biz insanımızla, samimiyetimizle ve mütevaziliğimiz ile sizleri ağırlamak istiyoruz. Ben hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.
Vali Elban'ın, konuşmasının ardından yemeğe katılan seyahat acentaları ve tur operatör temsilcileri ilimiz turizminin genel sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili görüşlerini ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER