Ağrılı Seçmen Kararsız

Devlet Bahçelinin erken seçim çağrısı sonrası Ağrı da yapılan son anket çalışmalarının verilerine ulaştık

Ağrılı Seçmen Kararsız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin gurup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısından sonra Ağrı da yapılan son anket çalışmalarının verilerine ulaştık.Cumhur ittifakının kesinleşmesinden sonra yapılan ankette ilginç bir tablo ile karşılaştık.

Çözüm süreci ve akabinde Fetullahçı Terör örgütünün darbe girişimi ile birlikte uygulanmaya başlanan Ohal Ağrılıların kafasını karıştırdı. Bundan önceki süreçlerde Ağrı ya ilişkin siyasi bir öngörü yapılabilirken yaşanan olumsuzluklar vatandaşları karamsarlıkla birlikte kararsızlığa itti.

Önemli bir araştırma şirketinin Ağrı da yaptığı ankette iki partili tablonun sürdüğü fakat buna mukabil partilerle neredeyse eşit oranda kararsız seçmenin bulunduğu görüldü.

Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz sorusunun muhatabı olan Ağrılılar yüzde 37 ile HDP ,yüzde 31 ile Ak Parti’yi işaret ederken Yüzde 30 luk bir kesim kararsız olduğu yönünde beyanda bulundu..Yüzde 2 lik bir kitlede diğer partileri işaret etti.

1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra güncellenecek olan seçmen listelerinde 38 bin dolaylarında yeni seçmenin olası erken seçim ve yerel seçimlerde oy kullanacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER