Volkan'ın Çocukları Olimpiyat Yolunda

Türk boksuna uluslar arası arenada bir çok sporcu kazandıran Türk Boks Milli Takımları Antrenörü Volkan Sarı Adem Kılıççı'nın ardından iki genç yetenekle ringlerin yeni yıldızlarını uluslar arası arenaya taşımaya devam ediyor

Volkan'ın Çocukları Olimpiyat Yolunda

Ağrılı boksör Sezgin ACAR, 30'dan fazla üniversitenin katıldığı Türkiye Üniversiteler Arası Boks Şampiyonasında 2. olurken 67 kiloda dövüşen Ferhat İncekaya’da 3.lük kürsüsüne çıktı.

Ağrı’nın duayyen boks hocalarıdan Milli Takım Anterenörü Volkan Sarı’nın 2 öğrencisi Kastamonunda düzenlenen üniversiteler arası boks şampiyonasında Sezgin acar Türkiye 2. si,Ferhat İncekaya Türkiye 3. oldu.

2028 yılında Los Angeles olimpiyatlarında yarşmayı hedefleyen iki sprocunun azmi ve başarısı Ağrı’da sevinçle karşılandı.

Kastamonu'nun ev sahipliği yaptığı, 8-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Türkiye Üniversiteler Arası Boks Şampiyonasında ringe çıkan Sezgin ACAR, kariyer profili yüksek olan milli sporcuların yer aldığı müsabakalarda büyük bir başarı sergileyerek kürsüdeki yerini aldı.

banner47
Hedefi Olimpiyatlarda dövüşmek olan 20 yaşında ki genç sporcu Acar gazetemize yaptığı açıklamada; "Geçen sene düzenlenen müsabakalarda 49 kiloda 3. olmuştum. Her sene üzerine koyarak ilerliyorum. Bu sene 50 kiloda 2. oldum. Zorlu rakiplerim vardı. Eksik kondisyonuma rağmen finale kadar yükselmeyi başardım. 1. Olamama nedenim kondisyon eksikliğiydi. Daha sıkı çalışacak ve daha iyi dereceler elde edeceğim. Hem memleketim Ağrı için hem de kendim için büyük başarılara imza atmayı hedefliyorum. Bu hedefte en büyük mertebe Olimpiyatlarda dövüşebilmek. Allah’ın izni ile elimden gelenin en iyisini yaparak 2024 Paris Olimpiyatları’na gitmeyi hedefliyorum." ifadelerini kullandı

Ağrı’da boksör olmak isteyen gençler hakkında konuşan Acar; “Benim yaptığım spor hiç kolay bir spor değil. Dışarıdan bakıldığı, konuşulduğu kadar kolay değil. Sıkı çalışmayan insan, gider ve dayağına yer gelir. Bu spor fazlasıyla disiplin ve sıkı çalışma gerektiriyor. Bu onları korkutmamalıdır. Hangi alan olursa olsun mutlaka gençlerimiz sporla ilgilenmelidir. Ortamlar da vakit öldürerek bir yere varılmaz. Ben spor yapmasaydım, buralara gelemezdim. Şu an bu üniversiteyi bile okuyamazdım. Spor sayesinde tanındım ve bir çevrem oldu. Gençlerimize tavsiyem mutlaka en az bir spor dalıyla ilgilenmeleridir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2023, 02:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER