Bir Temel Daha Çürümeye Terk Edildi

Sultan Alparslan Doğa ve Mühendislik Fakültesi bu yıl da öğrenci almayacak

Bir Temel Daha Çürümeye Terk Edildi

22 Haziran 2013 tarihinde temeli atılan Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi inşaatının teslim edilmesine rağmen buyıl da öğrenci alamadı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosunun itirazlarına rağmen dönemim Ak Parti Milletvekili Ekrem Çelebi'nin girişimleri ile Bakanlar kurulu kararı çıkarılarak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan Mühendislik fakültesi 3 yıl önce dekanlık binasının 2017 tarihindede okul binasının yapımı tamamlanarak teslim alınmasına rağmen 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci alamayacak.

22 Haziran 2013 tarihinde Ak Parti Gurup Başkan Vekili Ahmet Aydın ve 29 Ak Parti Milletvekilinin katılımı ile temeli atılan Mühendislik fakültesi Ağrı Milletvekilerinin bölgeciliğine kurban edildi.

14 gün sonra gerçekleştirilecek seçimler öncesi Tıp Fakültesine öğrenci alınacağını müjdeleyerek duyuran Ak Parti Milletvekili Adayı Ekrem Çelebi'nin  Patnos Sultan Alparslan Doğa ve Mühendislik Fakültesinin öğrenci alımına ilişkin bir açıklamada bulunmaması bir yatırımın daha heba edildiği söylentilerinin dillendirilmesine sebep oldu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin basınla paylaşılan öğrenci alacak bölümler listesinde Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesinin yer almadığı görüldü.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2018, 16:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hk
Hk - 6 yıl Önce

Haberinizi doğru yapın fakülte bu yıl açılacak öğrenci de alacak üniversitenin sitesinde var öğrenci alacak bölümler kısmında

SIRADAKİ HABER