Ağrı Yeni Bir Tesise Kavuştu

Ağrılı arıcılar daha kaliteli bal üretecekleri tesise kavuştu

Ağrı Yeni Bir Tesise Kavuştu

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Ağrı Bal Festivalinin ardından girişimlerini sürdüren Ağrı Arıcılar Birliği Başkanı Erol Kılıç Vali Süleyman Elban'ın desteği ile Ağrı Arıcılar Birliğine ''mum dökme makinası kazandırmıştı.

Son teknoloji ile üretim yapan makina 121 bin 776 Türk Lirasına mal edilmiş ve Valilik tarafından Arıcılar Birliğinin hizmetine sunulmuştu.Arıcılık sezonu açılmadan kurulan tesiste Bal mumu üretimi başlatıldı.Ağrı Valisi Süleyman Elban geçtiğimiz günlerde üretim tesisinin faliyetlerini yerinde incelemek amacıyla tesisi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

19.300 Arı kovanı bulunan Ağrı da yıllık yaklaşık mum ihtiyacının 20.000 kilogram olduğu ve bununda 860.000 Türk Lirası gibi bir maliyet oluşturduğu daha önce açıklanmıştı. Günlük 15 Kilogram mum üreten tesisin faliyete geçmesi ile Ağrılı üreticilerin mumlarını burada üretmesi sonucu maliyette yüzde 20 oranında düşüş yaşanacak ve bununda arıcılık ekonomisine katkısı yıllık 172.000 Türk Lirası olacağı öğrenildi.

Kurulan tesisile katkı maddesi içermeyen mumların üretilmesi sebebiyle Ağrı Balının kalitesinin artmasını da hedefleyen Ağrı Arıcılar Birliği buyıl ikincisi düzenlenecek Ağrı Bal Festivalinin hazırlık çalışmalarına da başlamış oldu.



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER