Vali Elban Heyecanlandırdı.

Ağrı valisi jeotermal suyun bulunması sonrası harekete geçti

Vali Elban Heyecanlandırdı.

Ağrı Merkez Ahmed-i Hani Havaalanı karşısında yaklaşık 3 buçuk Milyon Türk Lirası harcanarak başlatılan jeotermal sıcak su arayışının olumlu sonuçlanması Vali Elban’ı harekete geçirdi.

Açılışta Ağrı04haber'den Taner Söylemez'e açıklamalarda bulunan Elban’ın heyecanı gözlerden kaçmazken yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlandıklarını ifade etti.

Elban;Bulunduğumuz alanda 1500 metre derinlikte ulaştığımız su Ağrı’nın gelişimine katkıda bulunacak düzeyde önem arz etmekle birlikte yeni projelerin hayata geçmesini de tetikledi.

Deniz suyuna oranla 3 kat daha fazla tuz içeren sıcak su tüm cilt hastalıklarının tedavisinde fayda sağlayacak umudundayız.Gerekli tahlillerin yapılması için çalışmalarımızı hemen başlattık.Sivilce ,mantar ve egzama gibi rahatsızlıkların tedavisi bu su ile mümkün görünüyor.Ağrıya 50 yataklı bir fizik tedavi Hastanesi açmak niyeti ile de proje çalışmalarımıza başladık. İnşallah bu hastaneyi de Valiliğimiz kaynaklarıyla inşa ederek Ağrı’nın hizmetine sunacağız, dedi.

banner47
Elban Jeotermal sıcak suyun bulunması ile birlikte il özel idaresinin çalışmalara başladığını ve kadınlar ve erkeklere ayrı ayrı olmak sureti ile iki adet havuz yapacaklarını söyledi.Elban sahanın özel yatırımcılara açılacağını ve turizm alanında Ağrı’nın önemli ölçüde gelişmesine katkı sunacağını beklediklerini ifade etti.

 Nisan ayında başlatılan sondaj çalışması neticesinde Ağrı da bulunan jeotermal sıcak suyun açılışı bu gün yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2018, 14:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
yoğunhisarli
yoğunhisarli - 6 yıl Önce

işAllah millete hayirli olur

SIRADAKİ HABER