Halkbank'ı Soydular

Dün gece saatlerinde Halkbank'ın internet sistemindeki farklılık soyguna sebep oldu

Halkbank'ı Soydular

Dün gece saatlerinde Halkbank'ın internet sitesi üzerinden yapılan oynama ile kurda farklılıklar yaşandı. Halkbank'ın internet sitesi üzerinden , doları 3,72'den satılırken  gerçek kur 6,55'di. 4,32'den satılan Euro ise piyasalarda 7,62'den işlem görüyordu.

Durumu fırsat bilenlerin Halkbank'ta hatalı kur üzerinden döviz aldılar.Banka olayın bir yazılım hatasından kaynaklandığını iddia etsede vatandaşlar kimlerin ne kadar işlem yaptığını merak ediyor.Halk bank 3.parti yazılımla sistemsel bir hata olarak açıkladığı durumdan sınırlı sayıda işlem yapıldığınıda açıklayarak bir soygunun varlığını itiraf ediyor.

Hadisenin cereyan ettiği sürede Halkbank müşteri hizmetleri servisininde hizmet dışı olması farklı bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor.Halkbank'ın konuya ilişkin yapmış olduğu açıklama ise şu şekilde;

Döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan dış kaynaklı üçüncü parti bir yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle, 31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şubesi üzerinden hatalı kur seviyelerinden kısıtları işlem yapılabilmiştir. Söz konusu işlemlere derhal müdahale edilerek, müşterilerimizin ve bankamızın zararına hiçbir şekilde sebebiyet verilmemiştir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER