Ağrı Barosu Sedat Peker'in İddialarına İlişkin Savcıları Göreve Davet Etti

Aralarında Ağrı Barosunun da yer aldığı 13 Baro Sedat Peker'in iddialarının araştırılması için hazırladıkları ortak metne imza atarak savcıları göreve davet etti.

Ağrı Barosu Sedat Peker'in İddialarına İlişkin Savcıları Göreve Davet Etti

Ağrı Barosunun da aralarında bulunduğu Diyarbakır, Adıyaman,  Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van baroları tarafından yapılan ortak açıklamada, Sedat Peker’in açıklamalarında sözünü ettiği bazı olaylara ilişkin gerekli incelemelerin başlatılması ve olayların açığa kuvuşturulması için ortak bir metne imza atarak savcıları göreve çağırdı.

Barolar yaptıkları ortak açıklamada, Peker’in açıklamalarıyla ilgili hukuki süreçlerin işletilmesini istedi.

Peker’in açıklamalarından sonra Cumhuriyet savcılarının harekete geçmesinin hukuk devletinin bir gereği olduğu ifade eden Ağrı ve 13 baro tarafından yapılan  açıklamada, "Cumhuriyet savcılarının Sedat Peker’in beyanlarında yer, kişi ve zaman belirtmek suretiyle ortaya koyduğu vahim iddia ve tanıklıkları bir suç ikrar ve ihbarı olarak kabul edip, soruşturma açmaları görevlerinin gereğidir. Cumhuriyet savcılarının açacakları soruşturmalarla kamuoyuna yansıyan yeni bilgiler ışığında bu karanlık dönemi bütün yönleriyle hızlı ve etkili bir şekilde soruşturarak failleri yargı önüne çıkarması gerekmektedir. Aksi durum yargının varlığının inkarı olup, bunun demokratik bir hukuk devleti sisteminde kabulü mümkün değildir." denildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2021, 16:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Demirtaş
Ahmet Demirtaş - 3 yıl Önce

Savcılar göreve

Senol Oduncu
Senol Oduncu - 3 yıl Önce

Savcı mi savcı kaldı mı ki ?

Ozbay
Ozbay - 3 yıl Önce

Adalet mülkün ve gelecek nesilin garantisidir önce adalet sonra yargi

SIRADAKİ HABER