Bülent Duru'ya Sizler İçin Sordum

Murat Tan Köşesini söyleşilere açtı ilk konuğu Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru ile keyifli sohbeti sizler için derledi.

Bülent Duru'ya Sizler İçin Sordum

Bülent Duruya Sizler İçin Sordum

Merhaba Sevgili Gönüldaşlar..


Daha önceki köşe yazılarımın aksine tamamıyla diyaloğun ön plana çıktığı röportaj tadında bir yazıyı sizler için derleyip harmanladım.

Mütevazi kişiliği,hayata bakış açısı,sosyal ilişkileri ön planda olan,hayata ve insana karşı sergilemiş olduğu dürüst tavrı ile yeni konseptimizin ilk konuğu Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru oldu.

Öznelliğin ve  nesnelliğin fazlasıyla yer bulduğu soru-cevap tarzında ki yazı ile sizleri baş başa bırakıyorum. 

 - Merhaba,öncelikle sizi tanımak isteriz. Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Bülent Duru: 11.12.1964 Yılında Ağrı ili Tutak ilçesinde  doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini Tutak ilçesinde tamamlayarak,Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümü lisans bölümünden mezun oldum. 1988 yılından itibaren 30 yıl boyunca Tutak Mal Müdürlüğünde devlet memuru görevi yaptım. Evli ve 3 çocuk babasıyım.31 Mart 2019 yerel seçimlerini kazanarak, 08.04.2019 Tarihinde Tutak Belediye Başkanlığı görevine başladım.

 -Hizmet alanını genişletebilmek adına,belediye bünyenizde yeterli araç sayınız mevcut mu?

Bülent Duru: Belediye araç filomuza 
1 adet 3.5 metreküplük süpürge aracı kardeş belediyeler aracılığıyla 1 adet itfaiye 1 adet yol süpürge aracı kazandırdık. Aynı zamanda Belediye iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere 1 adet 4x4 pikap tarzı araç ve Araç parkında atıl durumda bulunan bir adet süpürge aracının dönüştürülerek araç filomuza 1 adet 10 m3 lük damperli kamyon olarak kazandırılmasını gerçekleştirdik.


-Size göre ilçede büyük sorun olarak gördüğünüz nedir?

Bülent Duru:Bana göre ilk etapta karşılaşmış olduğum ve ilçe genelinde büyük sorun olarak karşımıza çıkan,çöp sorunuydu.

 -Peki bu konuyu giderdiniz mi? Ya da gidermek için çalışmalarınız devam ediyor mu?

Bülent Duru: İlçe genelinde büyük sorun yaratan çöp yığınları ilçemiz geneline dağıttığımız, 350 adet ve 450 litrelik çöp konteynırı alınarak çöp sorunu giderdik. Bu minvalde,İlçe esnafının günlük çıkan çöp ihtiyaçlarını gidermek amacıyla 100 adet yunus tipi çöp konteynırı ilçe esnafımıza kazandırdık.

-İlçede tarım ile ilgili faaliyetlerinizi anlatabilir misiniz?

Bülent Duru: Bildiğiniz üzere ,Ağrı Valiliği bünyesinde Ağrı Belediyesi,Ağrı İl Tarım Orman Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında  “küçükbaş” hayvancılık protokolü imzalandı.

750 bin koyun projesi kapsamında ilçe ve köy halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda, proje kapsamında 1500 adet küçük baş hayvan,ilçemize kazandırılmış olup proje devamında kazandırılmaya devam edilecektir.

Buna bağlı olarak, 50 yıldır sulanamayan Bayraktepe mevkisinde bulunan mahalleye motopomp sistemi kurularak su sorununu da gidermiş olduk.

- İlçe Merkezinde trafik ve ticari yoğunluğu azaltmak adına çalışmalarınız var mı?
 
Bülent Duru: İlçe merkezinin trafik ve ticari yoğunluğunu azaltmak amacıyla cumhuriyet caddemizde bulunan iki adet işyeri kamulaştırılarak,ilçemize yeni bir vizyon kazandıracak cadde çalışmasını başlatmış bulunmaktayız.

İlçe merkezinde dağınık halde bulunan 45 ticari taksilerimiz için 3 adet Çelik konstrüksiyon taksi durağı yaparak,trafik noktasında büyük bir rahatlama ve düzen sağlamış olduk.

-Yarınlarımız olan gençlerimiz için sportif anlamda çalışmalarınız var mı?

Bülent Duru: Bu konu aslında ben ve arkadaşlarımın en çok hassasiyet gösterdiği bir noktada. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına, Gençlik ve spor Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında ilçemize 1 adet gençlik merkezi 1 adet kapalı halı saha ve 1 adet spor kompleksi kazandırdık. 

Gençlerimize daha çok katkı sunabilmek adına,onlar için yeni girişimlerimizin olacağı müjdesini de sizler aracılığıyla burada vermek istiyorum.

-Damlakaya Köyünün tapu kadastro ile ilgili sorunları olduğunu öğrendim. Bu sorunu açıklayabilir misiniz? 

Bülent Duru: İlçemize ait 1960 yılından beri kadastro işlemi yapılmayan Damlakaya köyünün kadastral işlemleri için çevre ve şehircilik bakanımız Murat kurum ile görüşerek köyümüzün tapulama iş ve işlemleri başlatılmıştır. Uzun yıllardır devam eden bu sorunu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

-İlçeye yapmış olduğunuz en büyük yatırım nedir?

Bülent Duru:Güneşlenme süresi ve güneş radyasyonun fazlalığını avantaja dönüştürerek,Güneş enerjisi santrali kurduk. Yaklaşık 7 Milyon Türk Lirası maliyetle 1 MGW Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santralinin kurulması ile Tutak Belediyesine 30 yıllık gelir kazandırarak ilçemizin yarınlarını da garanti altına almış olduk.Bu devasa tesisten aylık yaklaşık 250 bin TL gelir elde etmeyi düşünüyoruz.

Bu benim belki de ilçemiz adına en büyük hayalimdi.Yarınlarımız adına hizmet noktasında büyük ivme katacaktır.

-Vatandaşların size karşı bakış açısı nasıl?

Bülent Duru:Bu konuda ilçemin vatandaşlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Çok şükür ki göreve geldiğimiz günden beri,halkımız bizlerden teveccühlerini asla eksiltmediler.

-Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Bülent Duru: Buraya kadar gelip bu keyifli söyleşiyi gerçekleştirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.

Aslında bir kaç şey söylemek istiyorum. Şu an kullanmış olduğum makam aracı,atıl durumda olan itfaiye ön aracıdır. Öyle lükste,şatafatta hiçbir zaman için gözüm olmamıştır. Devletin bir kuruşunu dahi onurum ve haysiyetim olarak görmüş,ona göre davranmaya çalışmışımdır.

Bu koltukların geçici olduğunu en iyi bilenlerdenim. Ve bu yüzden kendi ihtiyaçlarımdan öte,hizmet ettiğim ilçe vatandaşlarımın ihtiyaçlarını daima öncelikli tutmuşumdur. 

Ve birbirlerini tanımayan,çayını içmeyen,sohbetinin tadına bakmayan insanların da mesnetsiz tavır takınmalarının da çok etik olmadığını düşünüyorum. Her zaman derim. İletişimin olmadığı yer de iki yüzlülük,yalan ve riya vardır.

- Evet sevgili okurlarım. Bir sonra ki yazımızda görüşmek dileği ile. Dostça,kardeşçe,dürüstçe kalın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER