Erincik Ağrı Sağlık Yönetimine Yüklendi''Hesabını Soracağız''

Disk Ağrı temsilcisi Ersin Erincik’in yaklaşık 500 işçinin katıldığı İftar programında gündeminde Ağrı İl Sağlık Müdürü Ali Bulut vardı.

Erincik Ağrı Sağlık Yönetimine Yüklendi''Hesabını Soracağız''

Disk Ağrı temsilcisi Ersin Erincik’in yaklaşık 500 işçinin katıldığı İftar programında gündeminde Ağrı İl Sağlık Müdürü Ali Bulut vardı.

Disk Diyarbakır Bölge Temsilcisi ve Bölge Başkanı M.Şirin Gürbüz ve Genel İş Eğitim Daire Başkanı M.Salih Doğru’nun misafir olduğu programda iftar öncesi konuşan Ersin Erincik İl Sağlık Müdürü Ali Bulut’a yüklendi.

Erincik konuşmasında ;Sarı sendikacılık yapanlar bugün tüm platformlarda taşeron işçiye kadro verildiğini iddia etse de bu gerçeği yansıtmamaktadır.

Bugün taşeronda değişen tek şey patrondur ,işçilerin haklarını sivil taşerondan alıp resmi taşerona devrettiler.Bu belediye işçilerinde bundan ibarettir ,Milli Eğitim çalışanlarının durumu vehametini korumakla birlikte bir belirsizlik içermektedir.9 ay esaslı çalışma nerede görülmüştür.9 ay çalışan milli eğitim personelleri 3 ay çıkış verilerek sefalete mahkum edilmektedir.Bu arkadaşlarımızın ayrılıştan sonra işe dönmeleri bile güvence altında değildir, Sağlıkta çalışan arkadaşlarımız asgari ücretle ücretlendirilmektedir.Siz hiç asgari ücretle çalışan memur gördünüz mü ?,dedi.

Erincik konuşmasının devamında Ağrı İl Sağlık Müdürü Ali Bulut ve ekibinin Ağrı devlet hastanesi çalışanlarına zulmettiğini ifade ederek hesabını soracaklarını söyledi.

banner47
Ali Bulut Yüklenici firmadan hangi vasıfla fatura edilmemiş para alacaksınız?

Erincik İl sağlık Müdürü Ali Bulut’un temizlik personel amirlerini 6 Haziran gecesi saat 24 sularında arayarak yeni hastane binasına çağırdığını ve kendilerinden sabah mesai yapan tüm temizlik çalışanlarını işe çağırmaları talimatı verdiğini ifade etti.

Erincik ; gece saat 24 sularında hastane temizlik personeli sorumlusu beni aradı İl Sağlık Müdürü’nün Hastaneye geldiğini ve sabah mesai yapan tüm tüm çalışanları gecede çalışmak için hastaneye çağırmamızı söyledi. Bizim itirazımız üzerine gelmeyen hakkında Valiliğe yazı yazarak Fetocu yada pkk lı oldukları gerekçesi ile soruşturma başlatacaklarını bu sebeple iş akitlerini feshedeceklerini söyleyerek bizi tehdit etti,dedi.Bunun üzerine Sendika Avukatımız Bayram Demir’e suç duyurusunda bulunması talimatını verdik .Temizlik işçilerinin çalışması gereken sahaların yasayla belirlendiğini ve keyfi uygulamalarla sorumluluk alanları dışında çalıştırılamayacaklarını ve mesailerinin verilmediğini ifade ettik.Avukatımızla görüşen İl Sağlık Müdürü Ali Bulut Avukatımız Bayram Demir’e zor durumda olduklarını ve kendilerine yardımcı olmamızı istediklerini söylemiş.Ali Bulut mesai ücretlerine ilişkin olarak da ilgili firmadan 50 bin lira alarak işçilere dağıtacağını ifade etmiş.Şimdi kendi sorumluluk alanları ve mesaileri dışında tehditle şantajla çalıştırdıkları işçilerin mesailerini ödemek için hangi vasıfla yüklenici firmadan 50 bin lira alacaklarını ,bunu nasıl faturalandıracaklarını merak ediyoruz.Bu nasıl bir işleyiştir nasıl bir anlayıştır. Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü hangi ilişkiler çerçevesinde idare edilmektedir bunu merak ediyoruz. Kendileri hakkında Bayramdan hemen sonra yasal süreci başlatacağız,dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2018, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER