HDP de Baraj Endişesi

Hdp Mardin Milletvekili Mithat Sancar Baraj altı kalmaktan endişe duyduklarını ifade etti.

HDP de Baraj Endişesi

Artı Gerçek’in haberine göre, HDP İstanbul Beylikdüzü seçim ofisinin açılışına katılan Mithat Sancar burada yaptığı konuşmada baraja dikkat çekti.Sancar Başkanlıkta 2. tura kalınması halinde ittifak gerçekleştirebileceklerini ifade ederken meclise mutlaka girmeleri gerektiğinin altını çizdi. 

HDP’nin anketlerinde partisinin oyunun yüzde 12 civarında olduğunu aktaran Sancar, “Ancak hileyi de hesaba katınca barajın altında kalma ihtimali ortaya çıkıyor. Bu yüzden oylarımıza sahip çıkmalıyız, sandıkları çok iyi korumalıyız. Eğer barajı geçersek Erdoğan seçimi kazansa bile artık istediğini yapamaz. Çünkü Meclis’te muhalefet çoğunlukta olur, yani Meclis’i kazanmış oluruz. Önceliğimiz Meclis’i kazanmak olsun” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Süleyman Sultan
Süleyman Sultan - 6 yıl Önce

yani sancar şunu diyor her zamanki gibi oy hilesi yapalım listeleri önceden hazırlayım her köyde %100 oy çalalım diyor.hadpeye oy vermek demek kürt halkına bir kurşun sıkmak demek,hdpye oy vermek demek bir kürt çocuğunun daha marksist dinsiz olması demek.Allah korusun. ha diyeceksiniz kime oy verelim peki hiç birine protesto ediyorum siyaseti.!!!!!!

SIRADAKİ HABER