HDP'ye Saldırıda İlk İfade Ortaya Çıktı

Bugün sabah saat 11:00 sularında İzmir HDP İl Başkanlığı Binasına silahlı saldırı düzenleyerek parti çalışanı Deniz Poyrazı vurarak öldürdü.

HDP'ye Saldırıda İlk İfade Ortaya Çıktı

Saldırgan O.G nin sorgu süreci devam ederken ilk ifadesine ulaşıldı.

İzmir'in Konak ilçesinde, Şair Eşref Bulvarı'ndaki iş merkezinin 2. katında bulunan HDP İzmir İl Başkanlığına giren silahlı saldırgan, tabancayla etrafa ateş açtı. İl başkanlığının camlarının kırıldığı saldırının ardından iş merkezinin çatı katına çıkan saldırgan, polislerce gözaltına alındı.

İş merkezinin etrafını güvenlik kordonuyla çevreleyen ve il başkanlığında inceleme yapan polis ekipleri, bir kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, daha önce sağlık çalışanı olan ve görevinden istifa eden O.G'nin, saat 11.00 sıralarında HDP İl Başkanlığına geldiği, parti çalışanı Deniz Poyraz'ı tabanca ile ateş ederek öldürdüğü belirtildi.

Şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, olayın tüm yönleriyle araştırıldığı kaydedildi.

SALDIRGANIN İLK İFADESİ
Saldırgan O.G., ilk ifadesinde babasının tekel işçisi olarak emekli olduğunu, kız kardeşinin öğrenci olduğunu, herhangi bir parti dernek sendika üyeliğinin olmadığını, annesinin vefat ettiğini, İzmir/Gaziemir’de ailecek ikamet ettiklerini, bekâr olduğunu ve askerlik yapmadığını, sağlık memurluğundan 2021 yılının Nisan ayında istifa ettiğini anlattı.

Ocak ayında HDP binasının adresini Google üzerinden öğrendiğini anlatan O.G., Mayıs ayında silah ruhsatı başvurusu yaptığını ve geçici ruhsat aldığını kaydetti. Saldırgan, 10 mermi ile gittiği HDP binasında mermilerin tümünü sıktığını, amacının orada birkaç kişiyi bulmak olduğunu ancak 1 kişiyi bulabildiğini anlattı.

Saldırgan, 2020 yılı ilk aylarında sağlık memuru olarak Suriye/Münbiç’e gittiğini, orada da bir süre görev yaptığını kaydetti.
Sbah saatlerinde gerçekleşen saldırının ardından siyasi parti temsilcileri provakasyona dikkat çekerek sağduyu çağrısında bulundu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin ÇETİN
Metin ÇETİN - 3 yıl Önce

O caniye ALLAHcc hidayet versin
Merhumeye yüce ALLAH'tan RAHMET ailesine yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum

SIRADAKİ HABER