Pekcan'ın yolsuzluğu sonrası Bakanlık yer değiştirmeyle atamaya kurallar getirdi

Ticaret Bakanlığı yer değiştirmeyle atamaya kurallar getirdi

Pekcan'ın yolsuzluğu sonrası Bakanlık yer değiştirmeyle atamaya kurallar getirdi

Eski Bakan Ruhsar Pekcan'ın aile şirketinden fahiş fiyatlarla bakanlığına malzeme alımı yapmasının ortaya çıkmasının ardından görevine son verilmişti.Pekcan’ın yolsuzluk nedeni ile görevden alınmasının ardından Mehmet Muş'un göreve getirildiği Ticaret Bakanlığı'nda benzer durumların bir daha yaşanmaması için yer değiştirmeyle atamalara belirli kurallar getirildi.

Mehmet Muş’un bakanlığının ardından alınan kararlar doğrultusunda düzenlenen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.Yayımlanan yönetmelikle gerçekleştirilen yer değiştirme suretiyle atamalara ilişkin temel ilkeler belirlendi. Yeni yönetmeliğe göre bakanlığın standart kadro sayısı ve hizmet ihtiyacı öncelikli olarak dikkate alınacak. Hizmet birimleri arasında personelin adil ve dengeli dağılımını sağlamak esas olacak. Personel mazeretleri, Bakanlığın standart kadro sayısı ve hizmet ihtiyacı çerçevesinde dikkate alınacak. Yer değiştirme suretiyle atamalar; ekonomik, sosyal ve kültürel şartlar ile ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren hizmet birimlerinin iş ve işlemleri dikkate alınmak suretiyle oluşturulan hizmet bölgeleri veya hizmet birimleri arasında yapılacak.

Yönetmeliğe göre hizmet bölgeleri belirlenirken, çalışanlar için de hizmet puanı şartı getirildi.

Yönetmelikle ilgili süreçlerin takibi için Yer Değiştirme Kurulu kuruldu. Yer Değiştirme Kurulu; personelin yer değiştirme suretiyle yapılacak atama işlemlerini inceleyecek ve değerlendirecek. Kurul Bakan Onayı ile; Bakan veya Bakan tarafından görevlendirilen Bakan Yardımcısı başkanlığında, Personel Genel Müdürü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve yer değiştirme suretiyle atamaya tabi personelin kadro unvanı itibarıyla ikinci fıkrada belirtilen ilgili olduğu diğer Genel Müdürlerden oluşacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2021, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER