Selahattin Demirtaş Diyarbakır'a Götürüldü

HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevinden alınarak Diyarbakır'a götürüldü.

Selahattin Demirtaş Diyarbakır'a Götürüldü

Gazete Duvar’ın Demirtaş’a ilişkin haberi şu şekilde

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, kalp krizi geçirdi. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Tahir Demirtaş ilk müdahalesinin ardından yoğun bakıma alındı. Tahir Demirtaş’a bypass ameliyatı yapılacağı öğrenildi.

Amida Haber'in haberine göre Tahir Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sabaha doğru saat 04.00 sıralarında yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş, yoğun bakım odasında babası ile görüştürüldükten sonra Edirne’ye götürüldü.

banner47
Demirtaş Savunma Grubu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'ın anne ve babası, peş peşe geçirdikleri ani rahatsızlıklar nedeniyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır.

Sayın Demirtaş'ın annesi Sadiye Hanım, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edilmiş; babası Tahir Bey ise halen kardiyoloji yoğun bakım servisinde tedavi altındadır.

Yakınlarının hayati tehlike taşıyan hastalıkları nedeniyle müvekkilimiz Sayın Demirtaş, yasaların kendisine verdiği hak çerçevesinde alınan izinle, 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevi'nden Diyarbakır'a götürülmüş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştür.

Emeği geçenlere, tüm sağlık ekibine müvekkilimizin ve ailesinin teşekkürlerini iletiyor, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER