Soylu Merak Edilen İsmin Taşdemir Olduğunu Açıkladı

Bakan Süleyman Soylu herkesin merak ettiği ismi açıklayarak HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'dir dedi.

Soylu Merak Edilen İsmin Taşdemir Olduğunu Açıkladı

Canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gara harekatına ilişkin açıklamalar yaparken herkesin merak ettiği Gara'ya giden milletvekilinin  HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu açıkladı.
Soylu'nun açıklaması şu şekilde;
"2017'de terör örgütüne katılan biri, bir süre önce bize teslim oldu. Terör örgütlerinin korkusu, bizim bu kişilerle yaptığımız mülakatlardır. 2017'de ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe'ye geliyor, sosyal medyadan tanıştığı birinin ikna etmesiyle birlikte terör örgütüne katılıyor. Ardından kendisine bir telefon numarası veriliyor, o da HDP eski milletvekili Hatice Kocaman'a ait.
Kocaman'ı arıyor 'terör örgütüne katılmak istiyorum' diyor. Kocaman'ın telefonda böyle şeyler konuşulmaz çıkışı sonrası buluşuyorlar ve gidip bir süre onunla kalıyor. Ardından terör örgütüne katılıp Gara'da eğitimlerini alıyor.O İSİM DİRAYET DİLAN TAŞDEMİREn nihayetinde Gara'dan Mahmur'a gidileceği söyleniyor. Gara'dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?', 'Hayır tanımadım' deyince bu Dirayet Dilan Taşdemir, HDP Ağrı milletvekili diyor.

banner47
Dilan Dirayet Taşdemir Kimdir
Dirayet Dilan Taşdemir 18 Nisan 1982 yılında Ağrı'da doğdu. Babasının ismi Yusuf annesinin ismi Nigar'dır. HDP milletvekilidir. 7 Haziran 2015 tarihinden beri Ağrı Milletvekilliği görevini devam ettirmektedir.
Dirayet Dilan Taşdemir, Mersin Üniversitesi Sosyoloji ve Arkeoloji bölümü mezunudur. 2008 senesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Kadın Politikaları alanında danışman olarak görev üstlendi.
Bekar olan Dirayet Dilan Taşdemir, orta düzeyde Almanca konuşmaktadır.
Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) kadın kollarında çalışan Taşdemir, KCK operasyonları sonucunda tutuklandı ve beş yıl cezaevinde kaldı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde HDP Ağrı milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesidir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
gösterdi
gösterdi - 3 yıl Önce

Ben her zaman dediğim bir söz hdp eşittir pkk ülkemizde ve ırakta suriyede her ölümün arkasında bunların parmağı var bunların mecliste bile tutulması Türk milletine hakarettir bu hainlerin bir an önce gereğinin yapılması lazım ha unutmadan Ağrı dan üç tane haini meclise gönderip bu hainlerden birinin 13 askerimizin haince acimasızca şehit edildiği gara gidip ziyaret etmesi Ağrı nın adını yerin dibine geçirdiniz zaten memleket köy gibi bir yerdi şimdi hainlerin kampını ziyaret eden bir hain vekilin adıyla anılacak hayırlı ve uğurlu olsun

SIRADAKİ HABER