Ağrı'nın Kalbi Ağrıyor

Ağrı Eğitim Araştırma Hastanesinin paylaştığı veriler Ağrı'da kalp rahatsızlıklarının her geçen gün biraz daha arttığını gözler önüne serdi.

Ağrı'nın Kalbi Ağrıyor

Uzun yıllar anjiyo ünitesi olmadığı için Erzurum yollarında yaşamını yitiren kalp hastaları Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan Anjio Ünitesi ile birlikte Bypass ameliyatlarına başlanması ile artık tedavilerini Ağrı’da sürdürebiliyor.

Özellikle Covid -19 aşılarının yapılmasının ardından kalp rahatsızlıklarının arttığı yönündeki iddialar Ağrı Eğitim Araştırma Hastanesinde son 3 ayda Anjiyo olan hasta sayısının açıklanması ile doğrulanır nitelikte bir iddia gibi duruyor.

Ağrı’da Mart ,Nisan ve Mayıs aylarında toplam da 408 hastanın anjiyo olduğu ve her gün ortalama 5 hastanın bu operasyonla tedavi edildiği açıklandı. Göğüs ağrısı şikayeti ile gelen hastaların bir kısmının anjiyo olduktan sonra ihtiyaç duyulması halinde bypass ameliyatlarının da Ağrı’da yapıldığı.

Ağrı’da son 3 ayda yapılan anjiyo sayısının yüksekliği ,geçmiş dönemlerde bir veri olmadığı için covid-19 aşısının etkisine ilişkin bir tespit yapılmasının da önüne geçti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
paul
paul - 12 ay Önce

pretty

SIRADAKİ HABER