Ağrı Ak Partide Seçim Sessizliği

Ağrı Ak Partide seçim sessizliği

Ağrı Ak Partide Seçim Sessizliği

Önceki dönemlerde yoğun eleştiri alan Ak Parti aday listeleri 27. Dönemde kısık sayılacak düzeyde eleştiri aldı.Aday adaylığı sürecinde başvurularla gündeme oturan Ak Parti aday listesinin açıklanmasının ardından kentte sessizlik hakim .

Artık Ağrı da ki sükunetin aday listesinin kalitesinden mi yoksa seçmenin Ak Partiden umudunu kesmiş olmasından mı olduğunu 24 Haziran’a dek bekleyip göreceğiz .

Genel anlamda Ak Parti aday listesinin açıklanmasının ardından sokakların renk verdiği Ağrı da yaşanan sessizlik çözüm sürecinin sonlandırılması ve akabinde fetullahçı terörün akamete uğrayan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan ‘’OHAL’’le ilişkilendiriliyor.

Ak Parti Ağrıda bir dönem dinlendirdiği Ekrem Çelebi ile liste başını oluştururken 2. Sırada yine Türkiye de ilk olarak İl Başkanlığına geri dönen Abbas Aydın’ın olması dikkat çekici.

Ak Parti içindeki muhaliflerin İl Başkanlığından istifası ile başlayan aday adaylığı sürecini siyasi hayatının sonu olarak değerlendirdiği Abbas Aydın’ın listenin en kritik noktasında dönüşü ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde 3. Sıra olan Erhan Tenekeci’nin 4. Sırada gösterilmesi Aydın’ın Genel Merkezde inandırıcılığının olduğunun en bariz örneği olarak karşımıza çıkıyor.

3. sırada yarışacak olan Dilan Özmen Özgün’ün adaylığı toplumun tüm katmanlarında itirazsız kabul görüyor.

Kısık ta olsa Çelebi ile liste birin Patnos’a verilmesi eleştirilerin merkez odağı haline gelirken Tenekeci’nin sıra gerilemesi de kritik nokta siyaseti olarak değerlendiriliyor.

Çelebi’nin 1 sırada olması ile 24 Haziran’ın kilit bölgesi olan Patnos hamlesini tamamlayan Ak Parti’de Erhan Tenekeci’nin adaylığı ise Ak Partinin kalesi olarak görülen Eleşkirt’e sus payı olarak görülüyor.

Ak Partide mevcut milletvekili Cesim Gökçe'nin liste dışı kalmasına yönelik herhangi bir tepkinin olmadığı da siyasetin cilvesi olarak karşımıza çıkıyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İkbal
İkbal - 6 yıl Önce

İkbal

Ömer Bozkurt
Ömer Bozkurt - 6 yıl Önce

Ağrı ya hayirli olsun

Seçmen
Seçmen - 6 yıl Önce

Ağrı ya hırsız çetesi kurdun eleşkirt tayyip erdoğan seviyor ama mhp için biraz zor

Akp üyesi
Akp üyesi - 6 yıl Önce

Yandaşlarınızı her yere doldurdunuz liyakat nedir bilirmisiniz kul hakkı nedir bilirmisiniz üyeyim ama oylarımız hdp ye .üniversite mezunu gençlerimiz aç aç aç

SIRADAKİ HABER