Bu Bir Seçim Yazısı Değildir

Bu bir seçim yazısı değildir

Bu Bir Seçim Yazısı Değildir

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sessiz sedasız giren Ağrı da durumun ne olacağını yarın bu saattlerde açılan sandıklarla hep birlikte göreceğiz.

Ama yarın oy verme işlemleri öncesinde yaşanan kampanya sürecinin partiler adına çokda parlak geçtiğini söyleyemeyiz.

İki parti arasında sıkışmış olan Ağrı siyaseti yeni düzenlemeyle hayat bulan ittifaklarla az da olsa nefes alırken vatandaşların heyecansız bir süreci sadece seyrettiği düşünüldüğünde metal yorgunluğun seçmende olduğu net bir şekilde görüldü.

Ağrılı seçmen genel manada umutsuz bir profil sergiledi ki siyasi partilerbu sebeple miting bile yapamadılar.

Eski havasından uzak olsada Hdp’nin 7 ilçede yaptığı mitingler vatandaşların azda olsa seçimlere ilgisini arttırırken yorumlamayı kolaylaştırdı.Süreci en iyi değerlendiren partinin Hdp olduğu gerçeği gün gibi ortada duruken İktidar Partisi’nin Başbakan mitingi dışında kitlelere yönelik bir strateji izlememesi dikkat çekti.Basınla bir araya gelmekten imtina eden Ak Parti adaylarının yoğun tepki alan sosyal hesaplardan paylaşımlarıda tepkiler üzerine bir anda kesildi.Medya’yı profesyonel anlamda kusursuz kullanabilen Ak Parti’nin Ağrı 2018 seçimlerinde bu konuda başarısız olduğunu söylemek mümkün.Yine Cumhur İttifakının diğer ismi olan Mhp de propaganda da yetersiz olduğunu ifade edebiliriz.

banner47
Millet İttifakında ise Saaadet ve İyi Partinin uyum içindeki tavırları olumlu bir hava yarattı.Basının karşısına birlikte çıkarak ittifak formülünün genel başkanların imzasından öte anlam ifade ettiğinin en güzel resmini verebildiler.

Ki birde Millet İttifakı isimli 8 sayfadan oluşan broşür gazeteleri yaptıkları atak rakiplerini abondane eden tarzdandı. Şehirdeki suskunluğu ve kurumların müdahalelerini şikayet ettikleri seçmenden yeterli desteği alırlarmı bilmem ama Saadet Partisi Adayı M.Ziyattin Toker duruşu ve nezaketiyle göz doldurdu.Yine İyi Parti adayı Yavuz Hatunoğlu da Ağrı Merkez’in tek adayı olma ve eşraftan bir aileye mensup olmanın avantajını sokakta gösterilen teveccühle fazlasıyla yaşadı.

Millet ittifakının diğer ismi olan Chp seçimi Patnos’a sıkıştırarak merkezde çok fazla resim veremedi bu eksikliğinde yansımasını yine yarın hep birlikte göreceğiz.

Hüda Par ilkeli duruşundan vazgeçmeyerek şartlar nolursa olsun burdayız adayız dedi ve elinden geldiğinden fazla bir gayret sergiledi.Hüda Par da basını kullanamayan bir profil çizdi.

Ve tabi seçimlerin 2 de bağımsız adı vardı.Fehmi Atmaca ve Ümit Doğan

Atmacanın adaylığı tamamen ideolojik olarak değerlendirilirken ’’Ağrı’nın Ümidi var’’ sloganıyla zihinlere yerleşen Ümit Doğan’ın sempatik tavrı ,kararlılığı ve sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları ilgi odağı oldu.

Renksiz ve heyecansız bir seçim kampanyası sonrası yarın sandıklarda iradesi tecelli edecek olan Ağrıya ve Ağrılılara 2018 seçimlerinin hayırlar getirmesi ümidi ile Ağrı’nın 25 Haziran sabahı iyi bir güne uyanacak olmasını temenni ediyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet An
Ahmet An - 6 yıl Önce

Ak Parti'ye düşmanlığını bukadar belli etme de en azından insanlar haberci sanıp seni biraz ciddiye alsınlar.

SIRADAKİ HABER