Patnos'a Yeni Şehir Kabristanı

Patnos Belediyesi Yeşilçimen Mahallesi ve Çakırbey Köyü yolu üzerinde 140 bin metrekarelik araziye kabristan yapımına başladı.

Patnos'a Yeni Şehir Kabristanı

Ağrı’nın Patnos ilçesinde temeli atılan Yeni Şehir Kabristanı, 140 bin metrekarelik araziyi kapsıyor ve içinde Camii ve Şadırvan bulunan mezarlıkta, 2400 metre uzunluğu ve 1.50 metre yüksekliğinde taş duvar örülecektir. Yapılan taş duvarın üzerinde aydınlatma ve ferforje ile süslenecektir. Mezarlık içinde çok kapsamlı bir çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma olacağı açıklandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay “Patnos ilçemizin çok ciddi sorunlardan biri de mezarlıktı, bizde belediye olarak bu sorunu nihai çözüme kavuşturmak için gereken adımları atmış bulunmaktayız. Yeni Patnos Kabristanı 140 bin metrekare üzerinde, etrafı 2400 metre uzunluğu ve 1,5 metre yüksekliğinde taş duvar ördürüyoruz. Ayrıca bu taş duvarın üzerinde, ferforje ve aydınlatma olacaktır. Camii ve Şadırvanında bulunacağı mezarlığımız da, çok kapsamlı bir çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma yapılacaktır. Biz halkımıza söz verdik ve kalıcı projelerle verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Patnos’ta çok yatırımlar gerçekleştirdik.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER