Elban'ın Hayali Gerçek Oluyor

Ağrı Valisi Elban'ın hayalleri gerçek oluyor

Elban'ın Hayali Gerçek Oluyor

Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın hayali gerçek oluyor.

Ağrı Valisi Süleyman Elban Ağrı'nın bir turizm kenti olması amacıyla başlattığı pprojeler hayata geçme aşamasına doğru ilerliyor.Elban'ın İnşaat sezonunun hemen başında Ağrı Ahmed-i Hani Havaalanı karşısındaki arazide başlattığı sıcak su arama çalışmalarında sona gelindi.

Yaklaşık 3 milyon Türk Lirasına mal olması beklenen sondaj çalışmalarına 3 ay önce başlanmıştı.İstenen sıcaklıkta suyun bulunması durumunda kentinde bundan faydalanması hedeflenen projede termal otel yapımı ve bu yolla Ağrı'nın özellikle İran üzerinden turist çekmesi amaçlanmıştı.

 Aralıksız sürdürülen çalışmalarda  toprağın yaklaşık 1 buçuk kilometre derinliğinde sıcak suya ulaşıldığı ve suyun sıcaklık derecesinin 45 santigrat derece dolaylarında olduğu ,sona yaklaşılan çalışmada daha üst seviyede sıcaklığın yakalanması için çalışmaların birkaç gün daha süreceği  öğrenildi.

Ağrı Valiliğinin İl Özel İdaresi üzerinden yürüttüğü çalışma için önümüzdeki günlerde açılış yapması bekleniyor.

 Çalışmaların sonlanmasının ardından Ağrı Turizmine büyük katkı sunacak olan termal kaynağın sağlık turizmini de tetiklemesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2018, 01:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
M. Hanifi Sağlam
M. Hanifi Sağlam - 6 yıl Önce

Sayın Valimizle Elazığ/Karakoçan ilçesinde birlikte çalıştık. Kendisini yakinen tanırım. Girişimcilik ve müteşebbislik ruhu olan bir idareci. Başarılı olacağından eminimdir. Ağrı'ya çok güzel hizmetleri olacaktır.
Allah yardımcısı olsun.
Selam ve Saygılarımla.

SIRADAKİ HABER