Hdp Basın ve Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Hdp Ağrı Milletvekili adayları basın ,stk ve muhtarlarla bir araya geldi.

Hdp Basın ve Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Hdp Ağrı Milletvekili adayları Berdan Öztürk,Dilan Dirayet Taşdemir,Abdullah Koç, Kezban Dumlu Hdp ve Bdp İl Teşkilat yöneticileri Basın Stk ve Muhtarlarla bir araya geldi.

İftarda ağırladıkları misafirlerine hitap eden Berdan Öztürk Muhtarlara katılımlarından dolayı ayrıca teşekkür etti. Öztürk''Biz biliyoruz ki muhtarlar,valiler ve kaymakamlar tarafından tehtid ediliyor.bu sebeple bugün burada olam muhtarlarımıza şahsım ve arkadaşlarım adına ayrıca teşekkür ediyorum.''dedi.

Konuşmanın devamında Öztürk;Cumhur ittifakı geleceğimizi karartacak bir ittifaktır.Bu tetikçi anlayışın dayatmalarından dolayı ekonomi dibe vurmuş bu ittifak 24 Haziran sonrasıda bugün ülkeyi yönettiği şekliyle OHAL ve kanun hükmünde kararnamelerle yönetmeye aday bir ittifaktır. Bu ittifak Muhtar atayacak ve hatta seçimlerikaldıracaktır.Bu gün bu tekçi anlayışyla polis devletinde yaşıyoruz.İktidar olmaları durumunda 24 Haziran sonrası tüm yaşam alanlarına müdahale edecekler,dedi.

Berdan Öztürk iktidarın resmi olarak Hdp yi kapatmaya cesaret edemediği ifade ederek tutuklamalarla tasviye etme gayretinde olduklarını söyledi.Öztürk ,Bizim arkadaşlarımız hırsızlıktan yolsuzluktan içerde değiller ,dedi.

 Öztürk konuşmasının sonunda 24 haziran geleceğimizin seçimidir.Ya bir dikta devletine mahkum olacağız ,yada demokratik ittifakların oluşmasına yer veren anlayışı destekleyerek umutları yeşertmeye devam edeceğiz.Şunu özellikle belirtmek istiyorum Akp nin kaymakam ve valileri gidecekler ama bizim çocuklarımız bizim torunlarımız bu kentte birlikte yaşamı sürdürmeye devam edecekler.yarınlarımız 24 haziranda demokrasiden yana tavız koymalıyız,tekçi baskıcı yönetimi müsade etmemeliyiz diyerek konuşmasını sonlandırdl.

Toplantının ardından Hdp Milletvekillieri Basın mensupları ile özel olarak sohbet ettiler A.Ave Diyadin net,ten Cemil Karip,04haberden Nuri Bayram,Ağrı Flaş haber'den Yılmaz Efe,Ulusal Ekonomi gazetesinden Enver Alpdoğan ve Ağrı 04 Haberden Taner Söylemezin sorularını da yanıtlayan adaylar basına dair temennilerinide ilettiler. Bir soru üzerine Brdan Öztürk '' baraj için kritik eşikteyiz amma biz halkımızın bu barajıda yıkacağını demoktarik taleplerinin hayat bulması için 24 Haziranı fırsata çevireceğine olan inancımızı muhafaza ediyoruz dedi.

Birinci turda Demirtaş'ı destekleyeceklerine vurgu yapan vekil adayları 2. tura kalması durumunda Cumhurbaşkanı adayı ile yazılı mutabakat zemininde bir araya gelebileceklerini ifade ettiler.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER