Sakık Yüzünü Meclise Döndü

Ağrı da uzun süre tartışılan Sakık Manisa'dan aday gösterildi

Sakık Yüzünü Meclise Döndü

Eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık 27. dönem milletvekilliği seçimlerinde Ağrı'nın en çok konuşulan aday ismi olmuştu.

Sakık'ın Ağrı'dan Milletvekili adayı olacağı  Genel Başkan Pervin Buldan tarafından dan dillendirilmiş 21 Mayıs ta açıklanan listede Sakık isminin olmaması şok yaratmıştı.

banner47
Hdp tarafında hayal kırıklığı yaşanırken Ak Partililer durumu avantaja dönüştürmeye en yakın parti olarak listeyi menuniyetle karşılamıştı.Listelerin kesinleşmesi için son gün olan bu gün Eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın Manisadan Lezgin Botan'ın yerine 1. sıra adayı olduğu açıklandı.

Sakık adaylığına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı;Bu süreçte hiç bir yerden adaylık başvurusunda bulunmadım. Ancak sürecin vahameti nedeniyle üzerimize düşen her türlü görevi, ülkenin her yerinde yerine getirmeye hazır olduğumu ifade etmiştim. Geçmişten bu güne genellikle iktidar kalelerinin çok güçlü olduğu yerlerde siyaset yaptım ve halkımızla beraber bu kalelerin yerine demokrasi kaleleri inşa ettik. Gelinen noktada hâlâ Türkiye’nin bir çok ilinde mobilize edemediğimiz, ihmal ettiğimiz çok önemli bir seçmen potansiyelimiz var. Bu illerden biri de Manisa. Manisa halkının ve partimizin talebi doğrultusunda adaylığı kabul ettim. Bu seçimde asıl süprizler daha önce hiç vekil çıkaramadığımız Ege ve Akdeniz illerinden olacaktır. Ben ve arkadaşlarım halkımızla beraber demokrasi kalelerine birer kale daha eklemek için Manisa’ya doğru yola çıkıyoruz. Demokrasi ve barış haritamız için yeni yollar yeni şehirler bulmaya devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER