Savcı Sayan'dan HDP'ye Tefecilik İthamı

Savcı Sayan Tutakta gördüğü durumu kaleme aldı paylaştığı mesajında Hdp yi tefecilerinsilah olarak kullandıklarını ifade etti

Savcı Sayan'dan HDP'ye Tefecilik İthamı

Ağrı'nın renkli simalarından siyasetçi ve televizyon program yorumcusu Savcı Sayan Bayram Tatilini geçirmek için geldiği Ağrı'nın Tutak İlçesinde haksız zenginleşmeye dikkat çekti. Sayan Tefecilik ürünü bu zenginleşmenin tefecilik yolu ile olduğuna vurgu yaparak Tutak'ta tefeciliğin  Hdp li Meclis üyeleri tarafından yapıldığını iddia etti.

Sayan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde;

Bayram tatilimi memleketim Ağrı’da geçiriyorum. Gördüğüm bir gerçeği kamuoyu ile paylaşmayı bir görev biliyorum. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Tefeciler şehri rehin almış. Aylık %25-30, yıllık %120-130 faizle para ve ürün satıyorlar.

Çiftçi, esnaf, memur ve işçiler adeta rehin alınmış. Konuşanları dövüyorlar. İlginçtir ki tefecilerin çoğu HDP’de siyaset yapıyor. Çoğu HDP Belediye Meclisi yada İl ve ilçe teşkilatlarında üyedirler. Çiftçinin ürününü faize sayıp götürüyorlar. Memurların kredi kartı tefecilerin elinde. Bir çok aile dağılmış.

İnsanlar evlerini bırakıp kaçmış.Tefeciler HDP’yi tehdit aracı olarak kullanıyorlar. Bir çok insanın ev veya arazi tapusunu ele geçirmişler. Ben bir insan ve siyasetçi olarak çok rahatsız oldum. Devlet buna el atmalı ve bunu yapanların cezasız kalmaması gerekir. Yoksa ilimiz kayıp.

Tutak benim ilçem. Düne kadar hiçbir mal varlığı olmayanlar, bugün ilçenin en büyük tefecileri. İlçeden kaçan kaçana. Üstelik milyonlarca faizle satışlarına rahmen tek kuruş vergi vermiyorlar. Bütün yetkililere çağrıda bulunuyorum. Bu zulmü sonlandırın. HDP’de bu üyelerini sorgulamalıdır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ağrılı
Ağrılı - 6 yıl Önce

Ali cengiz oyunlari sayin savci sayan gercekleri soyleyince neden uzerine alinip zoruna gidiyor yoksa sendemi tefecilik yapiyorsun sayin savci sayan hep siyasetci hemde gazeteci yazar gozun gordugun kulanin duydugunu neden inkar ediyorsun

Ali cengiz
Ali cengiz - 6 yıl Önce

Sayin savci sayan simdide boyle mi.bolge halkinin ustune gideceksiniz memleketini karalamak sana yakisiyormu

Bahoz
Bahoz - 6 yıl Önce

Savcı SAYAMIYOR...
savcı efendi futbolcular gibi saf değiştirdin görünen o ki şimdide HDP'ye yanaşmak için kendi çapında gündem oluşturuyorsun

SIRADAKİ HABER