Acar, yine şaşırtmadı ''Çiftçinin Tarlasından,Yoksulun Sofrasına''

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar yeni projesiyle tüm dikkatleri üstüne çekti.İlklerin Başkanı Acar yeni projesinde hem çiftçiyi hem de yoksul vatandaşı sevindirdi

Acar, yine şaşırtmadı ''Çiftçinin Tarlasından,Yoksulun Sofrasına''

Belediye Başkanlığı görevlerinin çok üstünde icraatlara imza atan Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar vatandaşlar arasında Hükümet Kadın olarak anılmaya başlandı.

Tüm belediye çalışmalarını eksiksiz yerine getiren Doğubayazıt Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu kez mahsulü tarlada kalan vatandaşlara destek amacıyla ‘’Çiftçinin tarlasından ,Yoksulun sofrasına ‘’ sloganı ile yeni bir destek programı başlattı.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ‘’Çiftçinin tarlasından yoksulun sofrasına’’ uzanan yeni bir yolculuğun ilk icraatını hayata geçirdi.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik dar boğaz nedeni ile mahsulü tarlada kalan çiftçilere destek vererek Doğubayazıt’ta bostancılığın yaygınlaşması için bir mücadele başlatarak çağrıda bulundu.

Bugün sabah saatlerinde Musa …. Ait 30 dönümlük bostanın mahsulünü satın alarak yoksul vatandaşların sofralarına taşıyacaklarını ifade eden Acar Doğubayazıt’ta tarımsal anlamda değerlendirilmeyen çok fazla arazinin bulunduğuna dikkat çekerek ; Sahranın ortasında var edilen bu yeşil alanı Doğubayazıt’ımıza kazandırdığı için Musa Bey’e çok teşekkür ediyor ve bu özverili çalışmalarını takdire şayan bulduğumu ifade etmek istiyorum .Biz Doğubayazıt Belediyesi olarak yeşile hasret kentimizde 10 bin fidan dikimi gerçekleştirerek doğayı nasıl önemsediğimizi daha önce ki icraatlarımızla ortaya koyduk. Bugün burada üreten çiftçimizin yanında olduğumuzu çiftçimizin Pazar sorununa çözüm bulmak için çareler aradığımızı ve en kısa zamanda bu gibi alanların çoğalmasını destekleyecek gerekli tüm yardımları yapacağımızı da ifade etmek istiyorum.

Yaşanan ekonomik dar boğazda sofrasında taze meyve ve sebze bulundurmakta güçlük çeken dar gelirli vatandaşlarımızın sofralarınıda tamamen yerli ve organik olan Doğubayazıt’ın toprağının mahsulü ile buluşturmayı hedefliyoruz.

Bugün burada mesai arkadaşlarımızla birlikte tarladan elde ettiğimiz hasadı yarından sonra yoksul ailelerimizin sofrasında görmek bizleri mutlu edeceği kadar çiftçilerimizi ve dar gelirli vatandaşlarımızı mutlu edeceğinide biliyorum .

‘’Bu yıl Çiftçinin tarlasından yoksulun sofrasına ‘’ solaganı ile başlattığımız projenin gelecek yıl desteklerle çok daha büyük oranlara ulaşacağının ve üretilen tüm mahsule pazar oluşturacağımızın da altını çizerek hemşehrilerimizi tarlasında,bahçesinde gördüğü her boş alanda üretmeye davet ediyorum,dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER