Ağrı'da 7 Bin Kişilik İstihdam Projesi Belediye Meclis Üyelerine Takıldı

Ağrı'da 5 bin ile 7 bin kişi arasında bir istihdamın sağlanacağı proje partizan tutumların kurbanı oldu

Ağrı'da 7 Bin Kişilik İstihdam Projesi Belediye Meclis Üyelerine Takıldı

Ağrı’da 7000 kişilik istihdama Belediye Meclisi Engeli

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip 3 ili olan Ağrı aynı zamanda iklim koşulları nedeni ile sanayileşmeninde en az olduğu bölge olarak öne çıkıyor.

Son yılllarda bölgeye yönelik teşviklerle ilde istihdam alanları yaratılmak istenirken buna maalesef yereldeki kısır çekişmeler engel teşkil ediyor.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın girişimleri sonucu bölgede kurulması programlanan Karma Sanayi Bölgesi belediye meclisine takıldı.

İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İş İnsanları Derneği (İSİYAD) ile uzun zamandır gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda Doğubayazıt ilçesinde hayata geçmesi için tüm protokolün hazırlandığı ve imza aşamasına gelinen Doğubayazıt Karma Sanayi Bölgesi bugün Doğubayazıt Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmeler sonucu 11 HDP ve 1 AKP ‘li belediye meclis üyesinin red oyu vermesi üzerine hayata geçirilemedi.

Her fırsatta bölgenin ekonomik yoksunluğu üzerinden geliştirdiği siyasetle kamuoyunda gündem yaratmaya çalışan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) üyeleri ile birlikte hareket eden AKP’li encümenlerin red oyu vermesi sonucu yaklaşık 700 dönüm üzerine kurulması planlanan 400 bin metre kare kapalı alanda 150 firmanın 5000 ile 7000 istihdam sağlayacağı projeye imza atmak için gelen İSİYAD yetkilileri Doğubayazıt Belediye Meclisinden çıkan karar sonrası şaşkınlıklarını gizleyemeyerek ilçeden ayrıldı.

Iğdır’ın alternatif olarak düşünüldüğü proje için uzun süredir sürdürdüğü mücade sonrası projeyi Doğubayazıt’a taşıyan Başkan Acar meclisin aldığı kararla yaşadığı hayal kırıklığını ifade ederek ‘’ Biz aylardır bu yatırımın alt yapısı için tüm kapıları aşındırdık projeyi Doğubayazıt’a kazandırdığımız gibi gerekli alt yapı projelerini ve protokolü hazırladık bugün belediye meclisi toplantısı sonrası tüm katkı sunanlara teşekkür ederek projeyi halkımıza müjdelemeyi beklerken her fırsatta Doğubayazıt insanının çaresizliği üzerinden ajitasyon yapan iki siyasi partinin meclis temsilcilerinin Doğubayazıt’a ihanete varan tavırları sonrası protokol imzalamak için kentimize davet ettiğimiz İSİYAD Genel Başkanı Cemal Çoban ve yanındaki heyeti maalesef protokol imzalamadan yolcu etmek zorunda kaldık.

Seçildiğim günden beri hiçbir siyasi hesabın ve ihtirasın Doğubayazıt’ın menfaatlerinden daha büyük olamayacağını defaatle söyledik haykırdık bugün geldiğimiz noktada asgari 5000 Doğubayazıtlının evine ekmek götürmesine sebep olacak projeyi reddederek Doğubayazıt’a ve Doğubayazıtlıya ihanet eden bu sözde halk temsilcilerini Doğubayazıt Halkının vicdanına havale ediyorum.

Unutulmasın ki andımız Doğubayazıt’tı ardımızda Doğubayazıt olacak 5000 kapıya ekmek taşıyacak bu projeyi her ne pahasına olursa olsun bu kente kazandırmaya And içtik .Dua sizden Hizmet bizden’’dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2023, 23:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Çelik
Ahmet Çelik - 1 yıl Önce

Cenab-ı Hak bu projeyi Doğubeyazıt'a kazandırdım. Engel olmak isteyen kişi ve kuruluşları defaetle kınıyoruz.

SIRADAKİ HABER