Ağrı'da Ulaşıma Yüzde 1100 Zam Yapıldı

Türkiye'nin en ucuz taşımacılığını yaptığı ile övünen Ağrı Belediyesi tarihi bir zamma imza attı.Dolmuş ücretleri yüzde binyüz oranında arttırıldı.

Ağrı'da Ulaşıma Yüzde 1100 Zam Yapıldı

Türkiye’de en ucuz şehir içi ulaşımı sağlayan Ağrı’da dolmuş fiyatlarını yüksek oranda zam yapıldı.

Yarın yürürlüğe konulacak tarifede üniversite öğrenci biletlerine yüzde 1100 oranında zam yapılırken en düşük zam indirimlide yüzde 200 olarak gerçekleştirildi.

Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan göreve geldiğinde ulaşımın büyük oranda zarar ettiğini ve bu kara deliğin kapanması için zam yapmak zorunda olduklarını ifade etmişti.

Bir önceki meslis toplantısında AKP li encümenlerin red oyu kullanması sonucu kabul edilmeyen öneri bugün Ağrı Belediye Meclisinde çoğunluğun kabulü ile meclisten geçti.

Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan’ın başkanlığında toplanan Belediye Meclisinin aldığı karar gereğince yarından itibaren geçerli olmak üzere bilet fiyatları ; Üniversite öğrencileri 0,25 TL'den 3 TL'ye, öğrenci 0,50 TL'den 3 TL'ye, indirimli bilet 1 TL'den 3 TL'ye, tam bilet ise 1,5 TL'den 5 TL'ye yükseltildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2023, 21:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Doktor
Doktor - 11 ay Önce

Çok güzel isabetli bir karar verilmiştir öğrencilerin yüzünde vatandaşlar hepsi yürüyerek gidiyordu hepsi arabası olan aracına binmiyerek dolmuş beleş diye dolmuşları zapt ediyordu iş.cigrinda çıkmıştı çok teşekkür ediyorum encümenlere ve belediye başkanına

Asi
Asi - 11 ay Önce

Ucuz siyaset ve ucube bir yönetimin sonucu

Selami Başkan
Selami Başkan - 11 ay Önce

Helal olsun Metin Başkana, AKP nin yapamadığını şimdi yaptı. Bravo sana... Millet hastaneye artık yürüyerek spor yapar..

belkiztato
belkiztato - 11 ay Önce

Kim bu zamları yapıyorsa Allah onları perişan etsin

Gerçek ağrılı
Gerçek ağrılı - 11 ay Önce

Secimden önce yapsaydınız ya:))

Umut
Umut - 11 ay Önce

Bu nasıl bir adaletsizliktir anlamış değilim. Fatih mahallesinden servise binip üniversitede inen kişi ile kurtuluş mahallesinden binip çarşıda inen kişi de aynı ücreti verecek. Bu kararı hangi ensesi kalınlar aldıysa lüks arabalarından inip dolmuşta insanlarla beraber yolculuk edip sonra öyle karar vermelerini kendilerine tavsiye ederim.

Halil tastan
Halil tastan - 11 ay Önce

Zaten geliri olmayan bir il kamu maaşıyla donen esnaf bu zami yapanlar hiç düşünmedimi önümüzde seçim var

İsrafil
İsrafil - 11 ay Önce

Yine çok iyi bolu gibi yerde on tl


SIRADAKİ HABER