Ağrı FFP'den Hayvan Borsasına Alternatif Öneri

Kara mizahın Ağrı'daki tek temsilcisi Zeyit Haykır Ağrı Hayvan Borsasısın salgın nedeni ile kapatılması sonrası partilerince üretilen alternatif çözüm arayışılarında ki yaşanmışlıkları kaleme aldı .Keyifli okumalar .

Ağrı FFP'den Hayvan Borsasına Alternatif Öneri

Sonra Güner abi masaya yumruğunu vurup haykırdı;

"Yoldaşlarım bu böyle gitmez Tavuğun kilosu 50 liraya dayanmış Hayvan Borsası da kapatılmışken biz burada çengel bulmaca çözüyoruz acil bir eylem planı yapmalıyız"..

Ben şaşkınlıkla, "Ulan iki bedava oralet için yancı oturduk masaya, bu adam yine burnumuzdan getirecek." diye düşünürken "Abi sen en son acil eylem planını devreye soktuğunda gözümüzü acilde açtık rica ediyorum macera aramayalım" dedim.

Güner abi yumruğunu tekrar masaya vurdu ve ;

"Herkes bulmaca çözmeyi bırakıp beni dinlesin vatandaşın ucuz ete ulaşabilmesi için Hayvan borsasına alternatif olacak organik tavuk besiciliği işine giriyoruz acil herkes gitsin elindeki birikimini alıp buraya gelsin." dedi.

Bizler çil yavrusu gibi evlere dağılıp hemen geri geldik herkes masaya paraları bıraktı tüm mahalleli olarak bu adama neden bu derece itaat ediyoruz anlamış değilim.

Güner abi önce masadaki paralara sonra bana en sonda duvardaki Hakkı Bulut resmine baktıktan sonra "Ulan siz beni mi koparıyorsunuz bunca adamdan bu kadar paramı çıktı."diye baya hidetlendi.

Ben "Abi millet bu ay paralarını iddaa ve altılı ganyana yatırdığı için ellerinde bu kadar kalmış.." dedim.

Güner abi bana ulan milletti hep sen yoldan çıkarıyorsun anlamında bir bakış atıp "Tamam yapacak bişi yok artık elimizdekiler ile idare edeceğiz neyse kalkın Tavukçu Erhan'a gidiyoruz"dedi .

Mahalleli olarak çok düşük bütçeli insanlar olduğumuz için elimizdeki para ile ancak 3 adet tavuk alabildik...

Tavukların ikisini ben birini Güner Abi alıp tekrar kahveye geldik Güner abi lütfen biraz sessizlik dedikten sonra kahveci Sefa Sünbül'den tüm kahveye çay kendisine de oralet istedi.

Kısa bir süreliğine sessizliğe bürünen kahvede sadece Güner Abinin oraletini karıştırdığı kaşığın sesi geliyordu.

O esnada tüm mahalleli olarak masanın üzerine koyduğumuz ve yem alamadığımız için kül tablasındaki sigara izmaritlerini yiyen tavuklara bakıyorduk.

Sonra Ben tavuğun birini elime alıp mahalleliye pazarlamaya çalıştım.."Fırsat ayağına geldi vatandaş Tavuğun en organiği burada. İngiltere kralı, rahmetli başkan Kennedy, taçsız kral pele, Beckenbauer, kaleci Mayer,Nadia Comaneci ve Fenerbahçeli Cemil bu tavuklardan alıyordu.." diye söze girdim.

"Daha önce Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan çıkar."? adlı bilimsel çalışmama karşı "Dal sarkar kartal kalkar, kartal kalkar dal sarkar." felsefesini getirerek benim bu bilimsel verimi çürütemedikleri için aramızda husumet bulunan Cezmi Şahin ve Emrah Çeçen ,Güner Abiye dönerek ;"Bu arkadaşa sahip çık yaptığı çok ayıp ve yakışıksız bir şey" dediler.

Güner abi ortam mı yumuşatma babında "Dostlarım olur böyle şeyler arkadaş yeni bir girişimci heyecanına verin büyüklük sizde kalsın" dedi ama Cezmi denen arkadaş Tosun Paşadaki küçük enişte gibi atar yapınca Güner Abi cinnet geçirdi.

"Ulan siz kime şekil yapıyorsunuz.." diyerek Emrah Çeçen'e bir tokat attı kısa süreliğine karşılıklı tartışma ile başlayan olay kavgaya dönüşünce tüm mahalleli önce Güner abiye sonra da sağ kolu olduğum için bana komple daldılar. Gözümüzü acilde açtık sağolsunlar bizi bayılana kadar dövdükten sonra Tavuklar ile beraber acile bırakmışlar.

Tavukları bize bıraktıkları için şikayetçi olmadık..

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doktor
Doktor - 1 yıl Önce

Kardeş valla.senim.ne.dedigini bir.turlu.anliyamiyorum senin derdin ne açık açık anlat bizide uğraştırma gözünü sevdigim

Arkadaş
Arkadaş - 1 yıl Önce

Gündemi mizah ve felsefe ile harmanlayıp yorumlayan güzel bir Zeyit haykır yazısi

Kenan Kalkan
Kenan Kalkan - 1 yıl Önce

Değerli kardeşim bu içler acısı durumumuzu mizahi olarak çok güzel bşr şekilde anlatmışsın

Vahap Demirkol
Vahap Demirkol - 1 yıl Önce

Sevgili Zeyit Haykır şunu ifade etmek istiyorum ki bütün kamuoyu duysun ama biz ülkece Güner Abi gibi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Çünki Ağrı Siyasal bilimler Akademisini kazanmamış tek dehamızdır kendisi Güner Abi sonuna kadar yanındayız yaşasın Ağrı hayvan borsası

SIRADAKİ HABER