Ağrı Göçün Altında Kaldı

TUİK verileri Ağrı'nın en önemli sorunları ile yüzleşme zamanının geldiğini gözler önüne serdi

Ağrı Göçün Altında Kaldı

Ağrı Göç’ün altında kaldı.

Türkiye İstatistik Kurumunun 2022 verilerini açıkladığı adrese dayalı nüfus bilgilerinde Ağrı nüfusunun hızla eridiği görüldü.

Yaşamsal ihtiyaçlara ulaşma noktasında son sıralarda yer alan Ağrılılar daha uygun yaşam koşullarına ulaşabilmek için göç etmek zorunda bırakılıyor.

Türkiye’nin en genç 3. Nüfusuna sahip olan Ağrı’nın istihdamda son sırada yer alması göçü tetikleyen ana etken olarak karşımıza çıkmakla birlikte kette Eğitim imkanlarınızın kısıtlılığı ,Sağlık alanında çevre illere bağımlı yaşama ,hastane ve doktor eksikliği ile birlikte yaşamsal donatıların neredeyse yok denecek kadar az olması özellikle son 11 yılda kentin hızla göç vermesine neden olarak gösteriliyor.

2011 yılına dek sürekli artış göstererek 555.479 nüfusa sahip kent bu tarihten sonra sürekli olarak nüfus kaybı yaşamaya başlamış olarak görülüyor.

banner47
2021 yılında 524.644 olarak görülen kent nüfusunun 2022 yılında %2,67 (14.018 ) azalarak 510.626 ya düştüğü görülüyor.

1211 mültecinin yaşadığı kentte Türkiye Cumhuriyeti Uyruğuna tabi 509.415 kişi yaşarken Ağrı kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımızın sayısının da 463.636 kişi olduğu TUİK raporlarında yer alıyor.

Hızla nüfus kaybeden kentin içine düştüğü durumda Ağrı göç’ün altında kaldı olarak yorumlanıyor.

Yine kentte en hızlı nüfus erimesi yaşayan ilçenin yüzde 57 ile Hamur olduğu ve Hamur’u yüzde 48 il Diyadin yüzde 40 ile de Eleşkirtin olduğu verilere yansıyor.

İşte TUİK tarafından hazırlanan Ağrı Nüfus tablosunun ilçe ilçe detayları ;

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2023, 23:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
George Sarkisyan
George Sarkisyan - 1 yıl Önce

Kamu lojmanlarını yıktılar yerine lojman yapmadılar yeni konut yapmayı durdurdular yapanlarada destek yerine köstek oldular yeni iş imkanları istihdam alanları yapmadılar kira fiyatları yükseldi engel olmadılar patates soğan satanlar müteahhit yada emlakcı oldu hayvancılığı bitirdiler etin kilosu 200 lira sütün kilosu 20 liraya dayandı işsizlik diz boyu akepe de adamı olan iş, aş eş sahibi oldu diğerleri Makarnaya sisli zehirli kömüre 20 Lira çocuk parasına mahküm edildi halk dilenci durumuna düşürüldü tabi göç olacak mebali kul hakkı haramdır diyip diyanete torpilli imam atayanlara

Şakir paşa
Şakir paşa - 1 yıl Önce

Ağrı artık sahipsiz kaldı hatırlanamiyor yanlız sadece seçim zamanında hatirliyorlar hastane doktor ağrıyı yöneten lerin topunuzun Allah belanızı versin söyleyecek söz bulamıyorum

Agrili vatandaş
Agrili vatandaş - 1 yıl Önce

Kaçtane fabrika açildi onlarda bazi yerli itlerin eline verdiler milleti köle gibi çalistirip para vermiyor isten çikinca diger fabrika mudurleri veya sahipleri ile anlasip ambargo koyup 6 ay çalistirmama gibi durumlar , saglam olan fabrikalarda ise işe alimin az olmasi herseyin pahalanmasi yilda 3 ton kömür yakiyor bi hane 22 bin lira , hayvancilik öldu buzagi bile 15 20 bin tl ,et 200 tl , dogalgaz dersen ülkenin en pahalisi yani agri birkac çete yada itin eline kaldi halk mecburen terk edecek , vAllahi imkanim olsa 1 dkk durmam , memleketimiz güzel ama zor bi memleket açliğa mahkum, sebeb olan yöneticilerin burnundan gelsin İNŞAALLAH

Hacer Maral
Hacer Maral - 1 yıl Önce

Üzülmeyin kıyamet yakındır

SIRADAKİ HABER