Ağrı İ.Ç.Ü de Skandalların Ardı Arkası Kesilmiyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü yaptığı usulsüzlüğü pişkin bir şekilde savunmaya devam ediyor.

Ağrı İ.Ç.Ü de Skandalların Ardı Arkası Kesilmiyor

Sözcü Gazetesinden ALİ EKBER ERTÜRK’ün özel haberi sonrası görüştüğü A.İ.Ç.Ü Rektörü Abdulhalik Karabulut Sayıştay bulguları ve bulgulara ilişkin denetim raporunda ‘’ “Denetim Görüşünün Dayanağı Bulgular” bölümünde belirtilen hesap alanları

hariç tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır.’’ İfadelerine rağmen umarsız bir şekilde uygulamasını savunmaya devam etmiştir.

Rektör Karabulut’un Kamu iktisadi kanununa aykırı bir şekilde Üniversite içinde ayrı bir yapılanma kuran ve tamamı Sayıştay tarafından tespit edilen usulsüzlükleri Denetim Görüşüne rağmen savunmaya devam etmesi ve sayıştayın tespitlerini inkar etmesi utanmazlık olarak yorumlanmaktadır.

Ali Ekber Ertürk’ün Müezzinin hızlı yükselişi başlıklı haberi şu şekilde.

Müezzinin hızlı yükselişi!

Erzurum'un Palandöken İlçesi'nde müezzinlik yapan Ergün Halis, 27 Mart 2017'de Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne Enstitü Sekreteri olarak atandı. Bir hafta sonra 3 Nisan 2017'de Rektörlük Özel Kalem Müdürü oldu. 2 Mart 2019'da ise Strateji Geliştirme Şube Müdürü oldu. Bu görevine başlamadan yeniden Rektörlük Özel Kalem Müdürlüğü görevine döndü. Rektör Abdülhalik Karabulut SÖZCÜ'nün sorusu üzerine, “Herşey prosedüre uygun” diye konuştu. Sınavsız müdürlük kadrosuna atanmayla ilgili bu müezzin örneğini veren Sayıştay, “Söz konusu istisna, bu tür atamalarda sadece sınav şartını ortadan kaldırmaktadır. Bu şekilde ataması yapılacak kişilerin yönetmelikte belirlenen genel ve özel şartları taşıyor olması gerekmektedir” dedi.

SAYIŞTAY'DAN UYARI

Aynı üniversitede sınavsız müdür yapılan birçok isim tespitinde bulunan Sayıştay, şu uyarıyı da yaptı: “Şube müdürlüğü sınavına dahi giremeyecek kişilerin istisnai yetki kullanımı nedeni ile şube müdürlüklerine atandıkları görülmektedir. Söz konusu uygulama, Üniversite'nin kanunlarla belirlenmiş amaçlarına ulaşması ve memurların eşitlik ve liyakat esasları dâhilinde görevlerini yerine getirebilmeleri açısından riskler barındırmaktadır.”

DENETİM GÖRÜŞÜ
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2020 yılına ilişkin yukarıda belirtilen ve kamu idaresi 
tarafından sunulan; geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve 
tablolarının, “Denetim Görüşünün Dayanağı Bulgular” bölümünde belirtilen hesap alanları 
hariç tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Asi
Asi - 3 yıl Önce

Cesur yurek tanner soylemez

Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Ülkede artık liyakat yok gençlik spor il müdürü imam oluyor vakıfbanka güreşçi yönetici oluyorda artık bunlar sıradan olağan işler

Muhalif akademisyen
Muhalif akademisyen - 3 yıl Önce

Her ilde ünivetsite açıldı ama liyakat yok ehliyet yok ders verecek akademisyen hoca yok öğrencilere burs yok barınacak yurt yok fakat torpil var kul hakkı yemek var usulsüz ihale var başka kurumlarda işe yaramayan tembel işin ehli olmayan memurlar tepeden şube müdürü oldu hatta postacı bile öğretim elemanı oldu bunlar müslümanmı? Geliyor gelmekte olan güzel günler hesap sorulacak o zaman bu milletin yüzüne nasıl bakacaklar çok merak ediyorum.

Öğrenci
Öğrenci - 3 yıl Önce

Bizler Abdurrahim arvasi yurdunda kalan öğrencileriz bizle ilgilenen idareci yok hurt mudiresi rektorun torpilisi mudire hanım hiçbir şekilde bizle ilgilenmiyor.

Birisi
Birisi - 2 yıl Önce

Çelebinin kardeşi daire başkanı yapıldı. Keşke bunu da gündeme taşısan, hak etmediği üniversitede eskiye dayanan bir hizmeti ve tecrübesi olmadığı halde

SIRADAKİ HABER