Ağrı İ.Ç.Ü Karabult'u Doyuramıyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne atadığı günden beri yolsuzluk ve usulsüzlükle sıklıkla gündeme gelen Karabulut'un şehit edebiyatı arkasına saklanması ayrı bir utanç olarak görülüyor.

Ağrı İ.Ç.Ü Karabult'u Doyuramıyor

Adını akademik çalışmalardan çok sayıştay raporu ile duyuran Ağrı İbrahim çeçen üniversitesi’nde yine bir skandal patlak verdi.
Sayıştay raporu ile adını çokça duyuran Ağrı İbrahim çeçen üniversitesi’nde fazla mesai ücreti skandalı ortaya çıktı.
14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı devlet memurları kanununun "çalışma saatleri" başlıklı 99.maddesinde, "memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir , fazla yapılan çalışma karşılığında fazla çalışma içreti ödenir.
Fazla çalışma yaptığını belirten personel için puantaj cetveli veya personel kimlik kartlarının giriş çıkış saatlerine bakılarak fazla mesai ücreti hesaplanarak ödeme yapılması gerekirken üniversite yönetimi yine öksüz ve yetimin hakkı olan devletin parasını har vurup harman savurmakta.
Bazı daire başkanları ve şube müdürleri ile birlikte mesaiye kalmayan memurlaraa dahi fazla mesai ücreti adı altında ödeme yaptığı ortaya çıktı.
Fazla mesai yaptığını iddia eden yöneticiler ile çalışanlar bunu nasıl kanıtlayarak ödeme aldılar.
Ödeme yapan üniversite yönetimi yine basın duyurusu ile ‘bir bardak çayın hesabı ile şehit ve gazilerimizi öne sürerek yetimin , öksüzün  hakkını nasıl savunduklarını anlatmalarını bekliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER