Ağrı’da gözler milyonluk ihaleye çevrildi!

2019 yılında yapılan ve toplamında 3 milyona yakın bir bedel ile gerçekleşen ihaleyi Mersin’de merkezi bulunan ‘Kardelen Yazılım’ almıştı. Geride kalan yıllarda Ağrı Merkez ve İlçe Hastanelerinde hizmet gösteren otomasyon hizmetinin yetersiz kaldığı ve defalarca tutanak tutulduğu öğrenildi.

Ağrı’da gözler milyonluk ihaleye çevrildi!

Ağrı’da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleşecek olan Hastan Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) ihalesinde teknik şartnamede sona gelindi.

Ağrı’da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleşecek olan Hastan Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) ihalesinde teknik şartnamede sona gelindi.

2019 yılında yapılan ve toplamında 3 milyona yakın bir bedel ile gerçekleşen ihaleyi Mersin’de merkezi bulunan ‘Kardelen Yazılım’ almıştı. Geride kalan yıllarda Ağrı Merkez ve İlçe Hastanelerinde hizmet gösteren otomasyon hizmetinin yetersiz kaldığı ve defalarca tutanak tutulduğu öğrenildi.

2019 yılında 3 milyona yakın bir tutarla sonlanan ihalenin ise; 2023 yılında 15 milyonu geçmesi öngörülüyor.

Konuya ilişkin hizmetin yetersiz kalınmasından dolayı hastane yöneticilerinin de bu durumdan mustarip olduğu ve ilgili firma ile zaman zaman teknik destek konusunda sorun yaşandığı ve tutanaklarla resmiyete döküldüğü söylendi.

Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre; İlgili yazılım firmasının Laboratuvar, Faturalandırma ve Stok modüllerinde güncelleme ve kullanıcı taleplerinde yetersiz kaldığı, özellikle Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilgili firma tarafından istihdamı sağlanan bazı Bilgi İşlem çalışanlarının ise hizmette yetersiz kaldığı, bilgi konusunda eksik olduğu, teknik şartnamede yer alan mevzuatları taşımadığı, çalışan kişilerin ise güvenlik soruşturmalarının yapılmadığı ve yazılım ve donanım konusunda bilgi sahibi olmadığı bildirildi.

Ayrıca; bilgi işlem çalışanlarının icap, nöbet ve mesai ücreti almak için sağlık yöneticilerini şartnameye eklemesi konusunda yönlendirmeye çalıştıkları iddia edildi.

Bahsedilen konulara ilişkin sorunları sağlık yöneticilerinin; ilgili firmanın Ağrı’da bulunan çözüm ortağına tutanaklar ve söylemleri ile bildirmesine rağmen kendi bildiğini okuduğu iddia edildi.

Teknik şartname konusunda ince eleyip sık dokuduğu öğrenilen Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü’nün Ekim ayında gerçekleşmesi planlanan ihalede aynı sorunları yaşamamak adına yoğun mesai harcadığı öğrenildi.

‘Dr. Daharlı, geçmiş yıllardaki aynı sorunları bir daha yaşamamak adına şartname üzerinde yoğun mesai harcıyor’

Ağrı’da merakla beklenen ihale için Ağrı İl Sağlık Müdürü Dr. Coşkun Daharlı’nın ise özverili bir şekilde konuyu takip ettiği ve vatandaşların kimlik bilgisinin sistemde yer almasında dolayı büyük bir gizlilik aksetmesi sebebi ile bilgi işlemde görevlendirecek kişilerin güvenlik soruşturulmasına tabi tutulacağı öğrenildi.

Kaynak TV04

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER