Ağrılı Kadınlar Ramazan Ayında Çaresiz Kaldılar

Ramazan Ayı'nın başlaması ile Ağrılı kadınlar mutfakta çaresiz kaldılar

Ağrılı Kadınlar Ramazan Ayında Çaresiz Kaldılar

Yemek kültürünün tamamının vazgeçilmezi kırmızı et olan Ağrı’da Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hanımlar mutfağa girmek istemiyor.

Kırmızı etin olmadığı sofraya oturmayan Ağrılılar fahiş fiyatlar nedeni ile et almakta bir hayli zorlanırken kadınlar yapacak yemek bulmakta güçlük çekiyor.

Ramazan Ayının da gelmesi ile birlikte tencerede et kaynatamayan kadınlar için mutfağa girmek neredeyse fobi halini aldı.

İftar sofrasına koyacak yemek yapmakta güçlük çeken Ağrılı hanımların umudunu bağladığı Et Balık Kurumunun tenzilat mağazalarında oluşan uzun kuyruklara rağmen çoğu zaman eli boş dönmek zorunda kalıyorlar.

Tarım ve hayvancılıkla anılan kentte et fiyatlarının asgari 200 ile 350 lira arasında değiştiği Ağrı’da Et ve Süt kurumunun kilosunu 115 TL den sattığı et ise 3 saate bitiyor.

Ağrı Et ve Süt kurumundan alınan bilgilere göre her gün tesislerde kesilen hayvanlar Ağrı Et süt şubelerinde satışa sunuluyor.

Satışa sunulan ve piyasanın neredeyse yarı fiyatına satılan etler müştelerin sıraya girmesiyle 3 saat içinde tükeniyor.

Ağrılar çareyi kelle kıyması veya tavuk kıyması da arıyor.

Bu durum karşısında çaresiz kalan Ağrılılar, son çare olarak kelle et veya kelle kıyma tüketimine yöneliyor hal böyle olunca kelle kıyma ve kelle et fiyatlarında da fiyat artışı olduğu gözlemleniyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2023, 00:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Zamanında aldıkları yardım makarna şimdi sofralarda lüx oldu zengin sofrası oldu dedik yapmayın etmeyin aklınızı başınıza alın 20 lira çocuk parasına 1 kilo makarnaya 1 torba kömüre kanmayın inanmayın sonra hep beraber acı çekeriz üzülürüz ama dinlemediniz gitti 20 yıl heba aldu gençlik şimdi et yiyeceksiniz haa bu güzel günler 1 kaç yıl sonra vitaminsizlikten yürüyemez olacağız başımızda saç ağzımızda diş kalmayacak malı götürenler yurt dışında hayat yaşarken sayenizde ağaç kemireceğiz eserinizle yaşayın belki bir umut 14 MAYIS 2023 de aynı hatayı yapmayın belki kurtuluşa bir umut olun

Memo
Memo - 1 yıl Önce

Koşarak bir makarna için akp ye oy vermeye gidiyorlardı. Değdi mi şimdi? İnşAllah akılları başlarına gelmiştir halkın.

Reisçi
Reisçi @Memo - 1 yıl Önce

Şartlar ne olursa olsun Ağrı'da oyumuzu sadece AK Parti'ye vereceğiz

n
n - 1 yıl Önce

ne yapalım..kendileri etlerini makarna kurban ettiler.

SIRADAKİ HABER