Başarılarla Dolu Kariyerini Referans Gösteren İnanlı, Ağrı'dan Milletvekili Adayı Oldu

Ağrı'da kariyerini referans göstererek aday olan İnanlının CV'si bir hayli kalabalık.

Başarılarla Dolu Kariyerini Referans Gösteren İnanlı, Ağrı'dan Milletvekili Adayı Oldu

Milli Sporcu ve üst düzey yönetici Ayhan İnanlı Ağrı’dan milletvekili adayı olmak için başvurusunu yaptı.

Kendisini Millet ittifakının adayı olarak tanımlayan İnanlı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine yaptığı başvuru sonrası aday adaylığını ilan etti.

Sporcu ,Antrenör ve Üs Düzey Yönetici olarak 32 ülkede 82 kez Ağrı’yı ve Türkiye’yi temsil eden başarılı bürokrat aynı zamanda Ağrı ,Bursa ve Ankara’da Gençlik Spor Bakanlığı bünyesinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.

1960 yılında Ağrı’da dünyaya gelen Ayhan İnanlı küçük yaşta tanıştığı atletizm sporunda gözterdiği başarı sonrası 1976-1981 yılları arasında Milli forma ile İlimizi ve ülkemizi temsil etti.

1984 yılında Ankara 19 Mayıs Spor Akademisinden mezun olan İnanlı bir yıl süreyle Bursa Yenişehir İlçe Müdürlüğü görevinde bulundu.

Sonrasında doğduğu topraklara hizmet için Ağrı’ya dönen İnanlı 1990 – 1994 yılları arasında Ağrı İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde Ağrı Şube Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu Milli Takım Antrenörü olarak çalıştı.1994-1995 yıllarında Ankara Gençlik Merkezi Müdürlüğü ,1995-1997 yılları arasında Taekwondo Federasyonu Genel Sekreteriliği yaptı.

1997 – 2000 yıllarında Gençlik ve Spor Bakanlığı'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ile eş zamanlı olarak Başkent Spor Kulübü yöneticiliğini sürdürdü.

2000 – 2004 yılları arasında Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri, 2004 – 2005 arasında Modern Pentatlon Federasyonu Genel Sekreteri, 2011 – 2014 yıllarında Golf Federasyonu Genel Sekreteri ve son olarak 2014 – 2015 yılları arasında Kano Federasyonu Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

14 Mayıs 2023 yılında yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için Gençlik ve Spor Bakanlığında ki görevinden istifa eden inanlı sivil toplum hareketlerinin örgütlenmesine de duyarsız kalmayarak 2017 yılında üstlendiği Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Genel Başkan Vekiliği ve Ağrı İli Kalkınma Vakfı'da Başkanlığı ile birlikte 2019 yılından itibaren de üstlendiği AGSL Gençlik Spor Derneği Başkanlığını halen sürdürmektedir.

İnanlı geride bıraktığı başarılı yaşam mücadelesinden edindiği deneyimleri siyasi mecraya aktararak Hakka ve halka hizmet etme şiarını düstur edindiğini bu yeni süreçte Ağrı’yı daha yaşanılabilir hale getirmek amacını ortaya koyarak yenilikçi projeleri ile eğitim ve spor alanında Ağrı’da hizmet etmek adına hemşerilerinden destek talep etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2023, 02:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
30YILDIR AĞRIDA DEĞİL
30YILDIR AĞRIDA DEĞİL - 1 yıl Önce

KARDEŞ 30 YILDIR AĞRIDA DEĞİLSİN, SEÇİLSEN BİLE MEMLEKETE UĞRAMAYACAN. İYİSİ Mİ SİZ ANKARA İSTANBUL İZMİRDE ŞEHRİMİZİ TEMSİL EDİ. İSTANBULUN 100 TANE MİLETVEKİLİ VAR EN AZ İSTANBULUN YÜZDE 10U AĞRILI, DIŞARDAKİ AĞRILILAR NEDEN AĞRILI İSTANBUL VEKİL YOK, DİĞER BÜYÜK ŞEHİRLER İÇİN DE DİYORUM

Hacı Nazım
Hacı Nazım - 1 yıl Önce

Akp listelerinde cambaz, üç kağıtcı
, ihaleci ve saman satan insanlar aday oluyor.. AKP çökecek ve çökecek. Ne panoslu halil ne de tutaklı sayan kanamaz....

Eski AKP'nin yeni partisi CHP
Eski AKP'nin yeni partisi CHP - 1 yıl Önce

Arkadaşlar kusura bakmayın çizgisi olmayan adamın ne itibarı ne kariyeri nede kişilik 5 para etmez. Yahu vAllah insan da bir utanma olur nasıl bir yüzünüz var dün MHP bugün akp yarın CHP ertesi gün HDP yani bir insan bu kadar kişiliksiz olmamalı bence.. CHP'nin adaylara baktım hepsi eski akp hatta bir çoğunu tanıyorum bu bilmem kaçıncı aday olması hadi kendinizden utanmasaniz bizden utanın...

Süper böyle başarılı insanları Ağrı ili Millet Vekili olarak görmek istiyoruz yürüdüğü bu zorlu yolda başarılar diliyorum.. diliyorum
Süper böyle başarılı insanları Ağrı ili Millet Vekili olarak görmek istiyoruz yürüdüğü bu zorlu yolda başarılar diliyorum.. diliyorum - 1 yıl Önce

Hamit Aslan

Fikriye Şen
Fikriye Şen - 1 yıl Önce

Böyle başarılı bürokrat ve spor adamının Ağrı ilinde Millet Vekili olarak görmek istiyoruz yürüdüğü bu zorlu yolda başarılar diliyorum

Hacı Nazım
Hacı Nazım - 1 yıl Önce

Bu seçimde CHP Hdp ve İyi parti adayları gercekten kültürlü, kariyer ve itibar sahibi kişiler. Daha önceki seçimlerde böyle bir durum yoktu.. Çok güzel bir seçim olacak ki öyle görünüyor.

ÖMER SÖYLEMEZ
ÖMER SÖYLEMEZ - 1 yıl Önce

hayırlı olsun

MEHMET KAHRAMAN
MEHMET KAHRAMAN - 1 yıl Önce

Başarılar diler, şahsınız ve memleket için hayırlı olmasını dilerim..

SIRADAKİ HABER