Ahırda yaşayan ailenin yeni evinin temeli atıldı ,şimdi destek zamanı

Ağrı da ahırdan bozma evde yaşayan 8 kişilik aile için geçen yıl yapılan haber sonrası yapılacak olan evin temeli atıldı.Ajans Ağrı'dan Gökhan Ergül ve Ağrı04haber'in organize ettiği çalışmada hayırseverlerden destek beklendiği ifade edildi.

Ahırda yaşayan ailenin yeni evinin temeli atıldı ,şimdi destek zamanı

28 Kasım 2020 tarihinde  Ağrı Ajans’tan Gökhan Ergül’e ait ‘’ Ağrı merkeze bağlı Ağılbaşı (heci xano) köyünde 8 kişilik aile ahır'da yaşıyor.’’ haberi paylaşmamızın ardından Ağrılı hayırseverlerin duruma sessiz kalmaması sonucu 6 Çocuklu Elbi Ailesine bahar aylarında ev yapacağımız sözünü vermiştik. 

Pandemi nedeni ile yaşanan olumsuzluklar sonrası projemiz yaz aylarına sarkmak zorunda kaldı. 

Bir takım görüşmeler sonucu Gökhan Ergül’ün koordinesinde Mehmet Salih Elbi ve ailesine söz verdiğimiz evin temelleri atıldı. 

Ağrı’nın Ağılbaşı (Hacı Hano ) Köyünde çobanlık yaparak hayatını idame ettiren Elbi ailesi için yapımına başlanan 130 metre kare 3 oda bir salon evin temeli geçtiğimiz yıl söz verdiği üzere Hayırsever İş Adamımız Bulut Beton’un sahibi Naci Bulut tarafından karşılandı. 

Haberin yapıldığı sürede bir takım ihtiyaçların karşılanması için söz veren vatandaşlarımız arasında mali durumu kötüleştiği için yardım edemeyeceklerin durumlarını bildirmeleri üzerine hasıl olan ihtiyaçlar nedeni ile bu haberi yeniden kaleme alma ihtiyacı hasıl oldu. 

Buradan 6 çocuklu bir ailenin ahırdan bozdukları evde sürdürdükleri yaşam mücadelesini daha insani seviyelere eriştirmek amacı ile sizlerin desteğine ihtiyaç duyduğumuzu hatırlatarak geçen yıl yaptığımız haberi yeniden haberi dikkatinize sunuyoruz .. 

Ağrı merkeze bağlı Ağılbaşı (heci xano) köyünde 8 kişilik aile ahır'da yaşıyor. 

Yaz ayları'nda çobanlık yaparak geçimini sağlayan  41  yaşındaki Mehmet Salih ELBİ , 8 kişinin yaşadığı ahır'da kış ayları'nda ise işsiz olduğunu söyledi . 

8 YILDIR AHIR'DA YAŞIYORLAR 

Ağrı merkeze bağlı ağılbaşı (heci xano) köyünde yaşayan Mehmet Salih ELBİ 6 çocuğu ile daha önce ahır olarak kullanılan yerde 8 yıldır yaşam mücadelesi veriyor.  

Ahır'da yaşam mücadelesi veren ve sağlıksız ortamda yaşayan aile hayırsever ve yetkililer'den gelecek yardım elini bekliyor. 

İMKANIM OLMADIĞI İÇİN AHIR'DA YAŞIYORUM 

8 yıl'dır ahır'dan eve çevirdikleriyerde kaldıklarını belirten 41 yaşındaki GEÇİT ' Daha önce hayvanların kaldığı ahır'da 8 nüfus yaşamak zorundayız .Yazın çobanlık yapıyorum kışın iş olursa çalışıp geçimimi sağlamaya çalışıyorum.  

ODA , BANYO , MUTFAK HEPSİ BİR YERDE 

Yaşadıkları ahır'ı 2 bölüm halinde ayırarak mutfak , banyo ve salon olarak kullanıyorlar. 

Ev içerisinde bir kısım sıva'lı ve sobalı olarak kullanılırken diğer tarafta ise sıvasız ve duvarların delik olduğu mutfak bulunuyor. 

ELBİ ailesinin yetkililerden ve yardımseverlerden tek isteği yeni bir ev için destekte bulunmaları. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER