CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Ağrı’dan Emin.

CHP Gnel Başkan Yardımcısı Salıcı anketlere yansımayan bir dip dalganın oluğunu ve Ağrı Adayı İbrahim Varol'un seçilmeye çok yakın olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Ağrı’dan Emin.

Cumhuriyet Halk Partisi Örgüt Yönetiminden sorulu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı önceki gün İstanbul da uluslar arası medya temsilcileri ile basın toplantısında bir araya geldi.

2 yıl önce oluşturdukları Doğu Masasının sahada etkilerini gördüğüne şahitlik ettiğini ifade eden Salıcı Ağrı’yı örnek gösterdi.

Partisinin kalesi olarak bilinen İzmir 1. Bölge ile eşdeğer durumdaki İstanbul1. Bölge 1. Sıra adayı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanacağından da Cumhur İttifakı’nın parlamentoda çoğunluğu yitireceğinden de emin gözüküyor.

Uluslar arası medya temsilcilerine açıklamada bulunan Anketlerde görülmeyen bir dip dalganın olduğundan bahisle ‘’ Sahada anketlerde görülmeyen bir dip dalga görünüyor. Daha dar ortamlarda mesele bir evde konuştuğunuzda bu dip dalgayı daha önce AKP’ye oy vermiş seçmende görüyorsunuz. Örneğin, doğuda bize, ‘partiye üye olmamızı beklemeyin ama köyün ismini yazın sandıkta sonuçları görürsünüz’ diyorlar. Anket olarak sorduğunuzda söyleyemeyebilir. Çekiniyor, korkuyor olabilir.’’dedi.

iki yıl önce partisinin uzun yıllardır varlık gösteremediği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yeniden atağa kalkması için Doğu Masası’nın kuruluşunu sağlayan Salıcı hem bu bölgelerde partisinin oylarını arttırmasını hem de buralarda Kılıçdaroğlu’na yönelik oylarda patlama bekliyor.

Salıcı ;Mesela 2018’de Ağrı’da CHP’nin oyu yüzde 1,9’du. Bu seçimde milletvekili çıkarabiliriz. Van’dan bir milletvekili gelecek. Diyarbakır’dan bir milletvekili olacak, Sezgin Tanrıkulu. Urfa’dan iki arkadaşımız vekil olacak. Hatta Batman’dan milletvekili gelirse şaşırmayın. Meselenin nerede nereye geldiğini göstermek için bu örnekleri veriyorum.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2023, 02:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kandil
Kandil - 13 ay Önce

Kandille ittifak yaparsanız heryerde kazanırsınız Teroristlerin arka bahçesi niz

SIRADAKİ HABER