Kaçak Yollarla Gitmek İstediği Avrupa Ağrılı Gence Mezar Oldu

Uzun süredir süregelen Ağrılı gençlerin kaçak yollarla Avrupa ya gitme macerası bir gencin sonu oldu.

Kaçak Yollarla Gitmek İstediği Avrupa Ağrılı Gence Mezar Oldu

Kaçak Yollarla Gitmek İstediği Avrupa Ağrılı Gence Mezar Oldu

İşsizliğin en yoğun yaşandığı Ağrı’da kaçak yollarla Avrupa ve Amerika’ya gitmek isteyen Ağrılı gençlerin bir kısmı emeline ulaşamadan dönmek zorunda kalırken bir kısmının umut yolculuğu da ölümle sonuçlanıyor.

Ağrılı gencin 20 Aralıkta kaybolmasının ardından yapılan çalışmalarda cansız bedenine ulaşıldı.

Ağrı’nın Patnos İlçesinden Daim Turan yaklaşık bir yıl önce başlayan umut yolculuğunda önce Sırbistan’a gitti.

Burada yaklaşık 1 yıl boyunca inşaatlarda çalışan Turan Sırbistan macerası sonrası rotasını daha modern Avrupa ülkelerine çevirdi.

Yasal yollarla gitmesinin mümkün olmadığını bilen Daimi Turan Mardinli İlhan Ailesi ile başladığı yeni macerasında azgın sulara kapılarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Gökçeali köyü nüfusuna kayıtlı Daim Turan, iş bulmak umuduyla Avrupa’nın yolunu tuttu.

Başladığı yolculukta ulaştığı Sırbistan’da yaklaşık bir yıl boyunca inşaatlarda çalışan Turan, burada tanıştığı Mardinli Mehmet Nuri İlhan, eşi Necire İlhan ve çocukları Büşra (14) Umut Can (12), Betül (10), Azra (2) ile birlikte şartları daha iyi olan Avrupa ülkelerine geçmeye karar verdi.

Bunun üzerine yola koyulan Turan ve İlhan ailesi, bindikleri botla Borsna Hersek ile Sırbistan arasında bulunan Sava Nehri’ni kaçak olarak geçmeye çalışırken, botun alabora olması nedeni ile akıntıya kapıldı.

20 Aralık 2022’de meydana geldiği belirtilen olayda, Mardinli İlhan ailesinin 2 çocuğu Büşra ve Betül kıyıya çıkmayı başarırken, Ağrılı Daim Turan ile Mardinli aileden baba Mehmet Nuri, eşi Necire ve çocukları Umut Can ile Azra akıntıya kapılarak hayatlarını kaybetti.

Olayı haber alan ulusal ve uluslararası kurtarma ekipleri Sava Nehrinde arama kurtarma çalışması başlatırken, hayatlarını kaybedenlerin cenazeleri 28 Aralık 2022’de bulundu.

Yapılan işlemlerin ardından 30.01. 2023 İstanbul’a getirilen cenazeler, yapılan otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Cenazesi yakınları tarafından teslim alınan Ağrılı Daim Turan’ın 01.02.2023 (çarşamba günü) öğle namazını müteakip Patnos ilçesine bağlı Gökçeali (Eğtereşan) köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Dilaver Aslankilic
Dilaver Aslankilic - 1 yıl Önce

Allah yolunu açık etsin inşalah Başkanlik yakişir

SIRADAKİ HABER