PEKİ ASGARİ "CÜRETİMİZ" NE KADAR OLDU?

Barış Ülker'den yine harika bir yazı.

PEKİ ASGARİ "CÜRETİMİZ" NE KADAR OLDU?

Asgari ücret konuları falan iyi hoş da, peki ama asgari CÜRETİMİZ ne kadar oldu? Daha doğrusu sahip olduğumuz cesaretimizle neler yapabiliyoruz? Asgari cüretimizin kurduğumuz hayalleri satın alma gücü ne durumda? Ne kadar zor bir soru öyle değil mi? Oysaki bazılarımız bir zamanlar dünyayı kurtaracak kadar cesaretliydi. Veyahut en azından memleket için ya da hiç olmazsa gelecek nesiller için kendimizi bile yakacak kadar cüretkârdık. Peki ama ya şimdi? Şimdiyse yanı başımızdaki birine el uzatamayacak kadar korkağız artık. Asgari cüretimiz düştükçe düşüyor anlayacağınız.

Şimdi şunu diyor olabilirsiniz: Ne demek asgari cüret? Asgari cüret benim nazarımda insanın yüreğindeki gücü temsil eder. Fakat bu kendimiz için değil, başkaları için yapabileceklerimizi temsil eden bir kavramdır. Tabi ki eğer bizatihi kendimizi ilgilendiren bir haksızlık karşısında mangal gibi bir yüreğe sahip oluruz. Ancak ya başkaları hatta memleket için yüreğimizin gücü nedir? İşte esas cesaret de budur!

Bu yazıyı çok uzatmayacağım. Görünen o ki, yakında asgari cüretimizle bırakın bir gelecek inşa etmeyi, bizlere reva görülenleri hatırlayacak bir hafıza bile satın alamayacağız!!!

Kalın sefa ile...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER