Sadece burnundan beslenebilen Ağrılı bebek yardım bekliyor

Kırıkkale’de yaşayan Ağrı Patnoslu Demir ailesinin 2 yaşındaki SMA hastası çocukları Yiğit Hamza Demir’in tedavisi için başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Sadece burnundan beslenebilen Ağrılı bebek yardım bekliyor

Ağrılı SMA Hastası Minik Hamza için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor
Kırıkkale’de yaşayan Ağrı Patnoslu Demir ailesinin 2 yaşındaki SMA hastası çocukları Yiğit Hamza Demir’in tedavisi için başlatılan yardım kampanyası sürüyor.
Ağrı’nın Patnos ilçesi nüfusuna kayıtlı Yunus ve Pınar Demir’in 3 çocuğundan ikincisi olan 2 yaşındaki Yiğit Hamza Demir’e 2 aylıkken SMA teşhisi konuldu. Yaklaşık 4 yıl önce inşaatlarda çalışmak için Kırıkkale’ye göç etmek zorunda kalan baba Yunus ile eşi Pınar Demir çocuklarının tedavisi için her yolu deniyor.
Gönüllerinde desteklediği Demir ailesi, çocukları Yiğit Hamza’nın Dubai’de tedavi edilebilmesi için gerekli olan yaklaşık 1 milyon 820 bin dolarlık parayı toplayabilmek amacıyla Kırıkkale Valiliğinden izinli yardım kampanyası başlatmıştı.
Şu an için her geçen gün durumu kötüye giden minik Yiğit Hamza Demir, burnundan bağlanan nazogastrik sonda ile beslenebiliyorken, tedavisi için gerekli olan paranın şuana kadar sadece yüzde 15’lik bir kısmı toplanabilmiş durumda.

Minik Hamza’nın sağlık durumu ile ilgili yardım kampanyasını yürüten gönüllü ve ailesi tarafından yapılan açıklamada: “Yiğit Hamza 2 yaşında SMA tip 1 ölümcül kas hastası bebeğimiz aslen Ağrı Patnos doğumlu. Bebeğimizin babası Yunus Demir Kırıkkale de inşaat işçisi annesi Pınar Demir ev hanımı Yiğit Hamza’nın 6 yaşında bir ablası 8 aylıkta bir kardeşi var Yiğit Hamza ortanca çocuk.  SMA teşhisi 2 aylıkken konulmasına rağmen ailemizin kampanyalardan haberdar olmaması sebebiyle 15. Ayda başladı. Dubai de bulunan Zolgensma ilacını alabilmesi için 1.820.000 dolara ihtiyaç var. Biz Kırıkkale’de 8 ayda bu miktarın yüzde 15 ini toplayabildik. Yiğit Hamza şuan da yutma kaslarını kaybettiği için yemek yiyemiyor su bile içemiyor. Burnunda bulunan NG ile besleniyor.” Denildi.

VALİLİK İZİNLİ KAMPANYA
Ziraat Bankası
TL İBAN: TR89 0001 0090 1021 7196 3050 01
Alıcı:YİĞİT HAMZA DEMİR
Açıklama: YİĞİT HAMZA YAŞASIN
TEL: Baba Yunus Demir 
0 544 396 14 04

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat kilic
Murat kilic - 1 yıl Önce

Allah yardimcilari olsun

SIRADAKİ HABER