TUS Sonuçlandı Ağrı'da Pratisyen Hekim Kalmadı

Tıpta uzamanlık kazanan doktorlar görev yerlerine gidince Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acilinde izdiham yaşanmaya devam ediyor.

TUS Sonuçlandı Ağrı'da Pratisyen Hekim Kalmadı

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan pratisyen hekimlerin Tıpta Uzmanlık Sınavı sonrası yerleştirmelerinin yapılması üzerine pratisyen hekimler 14 Ocak itibari ile kenti terk ederek görev yerlerine gitti.

Yaklaşık 25 hekimin ilden ayrılması sonucu Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde hasta bakacak doktor sıkıntısı yaşanmaya başlandı.

Acil Uzman Hekimlerinin devraldığı acil müdahalede doktorlar günde yaklaşık 1000 ( bin ) hastaya yetişmek zorunda kalıyor.

İnsan üstü bir performans sergileyerek tüm hastaları kabul etmek zorunda kalan doktorlar iş yoğunluğu ve stresi nedeni ile zor anlar yaşarken acil hasta refakatçileri yaşanan beklemeden dolayı gerginlik yaratıyor.

Bir gurup pratisyen hekimin de aile sağlık merkezlerine atanması nedeni ile boş kalan acil serviste çalışan hekimler kadar hastalarda mağdur oluyor.

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü ile Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinin yaşanan izdihama duyarsızlığı da gelen şikayetler arasında yer alıyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Seda aydın
Seda aydın - 4 ay Önce

Çok haklı bir haber sabah 3 saat doktor bekledik herkesin gittiğini söylediler rezalet bir yönetim var

Elif atmaca
Elif atmaca @Seda aydın - 4 ay Önce

Bugün öğle saatlerinde acil servise başvurdum. Ancak benden saatler önce gelen hastaların bile henüz bakılamadığını tüm ağrı iline sadece bir iki doktorun baktığını ve o hekimlerinde yorgunluktan ve kalabalıktan doğabilecek sorunlardan tedirgin ve baskı altında çalıştığını gördüm. Yazık çok yazık hem şehrimize yazık hem de korku altında 100lerce hastaya bakan doktora yazık.

MİKAİL K.
MİKAİL K. - 4 ay Önce

gelen doktorlar hepsi değil tabi ama çoğu kaçmak için gelmişler Ağrıyı atanmak i ve görevde yükselip kaçmak çin kullanıyorlar. 5 para etmezlerden bir tanesi kiracımdı. keşke sokaklarda kalan birine verseydim de buna vermeseydim.

Abdullah
Abdullah - 4 ay Önce

7 senedir Ağrı'da yaşıyorum Bir Defa acilden memnun çıktığımı hatırlamıyorum gerçekten Sahipsiz bir memleket Sahipsiz bir hastalık şimdi kendime bir slogan buldum Onunla Teselli buluyorum o da şu Filistin'de Müslüman kardeşlerimiz Şehit ediliyor bir anda Şehit oluyorlar bizim ağrılı ehli iman kardeşlerimiz uzun süreli bunların elinde inşAllah Şehit olurlar Allah memlekete yardım eylesin

Kul
Kul - 3 ay Önce

Ağrı’nın sahipsiz kaldığını anlamak için hırsız AKP ve terörist dem’e oy vermememiz gerekiyor. Bu iki partinin derdi Ağrı değil. Biri gidip orada caka satıyor. Diğeri zaten sadece vekil seçilip pkk propagandası yapıyor. Hangisinin Ağrı’nın bir sorununa değindiğini gördünüz? Ama olur mu Kürtlük edebiyatı yapsın ki oy verilsin. Böyle devam edin.

hiko
hiko - 3 ay Önce

güzelmiş icerik.

SIRADAKİ HABER