Elban Çin Büyükelçisini Ağırladı

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi YU Hongyang beraberindeki heyetle birlikte Ağrı ya geldi.

Elban Çin Büyükelçisini Ağırladı

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang iş adamlarından oluşan beraberindeki heyetle birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya geldi.

banner47
Birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi YU Hongyang ve beraberindeki iş adamları Ağrı Valisi Süleyman Elban'ı ziyaret etti. Vali Elban büyükelçi Yu Hongyang ve heyetini valilik girişinde karşıladı. Valilik makam odasında konuklarını ağırlayan Vali Elban, büyükelçi ve heyetine hoşgeldin dileklerinde bulunarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Elban İki ülke arasında uzun yıllara dayanan kadim bir dostluğa vurgu yaptı.Elban ,son yıllarda iki ülke arasında iş birliğinin sürekli arttığını kaydetti. Elban, "Bu işbirliği sadece ticari alanında değil, turizm eğitim gibi birçok alanı kapsamaktadır. Bu tür ziyaretlerde iki ülke resmi makamları ile vatandaşlarının birbiriyle ilişkileri daha da sıklaşacaktır. O yüzden bu nazik ziyaretinizi çok önemsiyorum. Ziyaretiniz bize büyük bir memnuniyet ve şeref verdi" dedi.

Büyükelçi YU Hongyang ise Çin ile Türkiye dostluğunun İpekyolu'nun yapıldığı döneme dayandığını vurguladı. İki ülke arasında 2010 yılında stratejik iş birliği ortaklığı kurulduğunu hatırlatan Hongyang, "Çin ve Türkiye halkları arasındaki dostluğun uzun bir geçmişi vardır. Çin'deki tarihi kayıtlara göre iki ülke halkının arasındaki dostluk en az kadim İpekyolu dönemine dayanmaktadır. Son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerde çok uzun mesafe katedildi. " ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2018, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER