Yıldırım Akbulut Yaşamını Yitirdi

Aslen Ağrılı olan eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut hayatını kaybetti

Yıldırım Akbulut Yaşamını Yitirdi

Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Anavatan Partisi Genel Başkanlığı ve Başbakanlık koltuğuna oturan  Eski Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 86 yaşında yaşamını yitirdi.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Yıldırım Akbulut'un vefatı üzerine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Akbulut'a Allah'tan rahmet dileyen Ünüvar, "Sayın Akbulut, uzun yıllardır bizim hastamızdı, Ankara Üniversitesi olarak. Aterosklerotik kalp hastalığı, kalp yetersizliği ve kalp pili tanılarıyla yıllardır takibimizdeydi. 28 Şubat'tan itibaren de önce Kalp Merkezi'mizde, 10 Nisan'dan itibaren de yoğun bakımda takibi yapılıyordu" bilgilerini verdi.

Akbulut'un bugün saat 14.00 dolayında hayatını kaybettiğini belirten Ünüvar, şunları kaydetti:

"Allah'tan rahmet diliyoruz. Yoğun bakım ünitesinde doktorlarımız, hemşirelerimiz, çalışanlarımız insan üstü bir gayret sarf etti ama maalesef kaderin tecellisi. Bugün saat 14.00'te Sayın Başbakanımız Yıldırım Akbulut Beyefendi'yi kaybettik. Türkiye büyük bir devlet adamını, bizler de uzun yıllardır takip ettiğimiz bir hastamızı kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2021, 20:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kasım-salihoğlu
Kasım-salihoğlu - 3 yıl Önce

Al-lah rahmet etsin mekanı cennet olsun inşAllah

ZEKİ AYDIN
ZEKİ AYDIN - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah başınız sağolsun

SIRADAKİ HABER