Unutulmayacak Değer

Gazetemiz köşe yazarı Murat Tan bukez Ağrı'nın efsane isimlerinden Aydın Kasar'ı kaleme aldı

Unutulmayacak Değer

Merhaba Sevgili Gönüldaşlar 

Gönül köşemizde,sizlerin de gönüllerinde iz bırakan bir isimden bahsetmek istiyorum. 

Memlekete olan hizmeti ve “folklorik” değerleri ön planda tutan,dürüst ve mütevazi kişiliği ile hepimizin saygısını kazanmış Aydın Kasar Ağabey’i sizler için kaleme alıyorum. 

Tanıyanlar muhakkak vardır ama ben tanımayanlar içinde kısaca Aydın Ağabey hakkında bilgi vermek istiyorum. 

   Aydın Kasar Kimdir?

1950 yılında Ağrı Merkez Aşağı Küpkıran köyünde doğdu.İlköğrenimini burada tamamlamış,Erkek Sanat Okulunu bitirdikten sonra,Gümüşhane Erkek Öğretmen okulundan 1968 yılında mezun olmuştur.

İlkokul Öğretmeni olarak,Bursa ili Mustafa Kemal Paşa ilçesi Yeni Balçık köyünde meslek hayatına başladı.2 yıl burada çalıştıktan sonra,1970 yılında Er öğretmen olarak Askerliğini Isparta 158 Piyade Tümen Komutanlığında tamamladı.

Er öğretmen olarak Ağrıya atandı ve Merkez Molla Osman Köyünde,okul müdürü ve öğretmen olarak 5 sınıfı bir arada okuttu.

Ağrı ilindeki Sosyal ve kültürel etkinliklerde ki başarılı çalışmaları ve örnek kişiliğiyle 1976 yılında Ağrı Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğüne atandı.
  
30 yıl bu hizmeti aralıksız olarak devam ettiren Kasar; Devlet üstün hizmet belgesi,Milli Eğitim Bakanlığı Onur Belgesi,Yılın Bürokratı,Yılın sporcusu,Sporda Vefa ödülü ve çalışmış olduğu tüm Valilerden Takdir ve Teşekkür belgeleri ile ödüllendirildi.

Çeyrek asırlık Kültür hizmeti olarak “Ağrı Aşıklar Bayramı”  organizasyonlarını 25 defa yaptı.

“UNUTULAN KÜLTÜR AĞRI” isimli proje üzerinde çalışmalarına devam etmekte, “Ağrımdaki Arzum” isimli kitabı ise basım aşamasındadır. Halen Türkiye Yardım Sevenler Derneği Ağrı Şubesi Başkanlığı,Ağrı Dini ve ilmi Hizmetler derneği başkanlığı görevini yürütmektedir. 
 
Aydın Kasar evli,ikisi kız ve ikisi erkek olmak üzere 4 çocuk babasıdır.

Bu yazdıklarım Aydın Ağabeyin,memleketin gönlünde yer edindiklerinden sadece bazıları. Oysa yazamadığım birçok başarısı ve ödülleri var. 

 “40 yaş ve üzeri birçok insanın gönlüne
muhakkak dokunmuştur”

Aydın Kasar mütevazi ve yardımsever kişiliği ile,Ağrı ilinde 40 yaş ve üzeri birçok insanımızın gönlünde taht kurmuştur. Hala bir çok insan Aydın Kasarın “Balaları” olarak atfedilmeye devam etmiştir.

Bizlere düşen görev, Aydın Ağabey gibi değerleri unutmamak ve bu tarz değerleri onore etmektir.Çünkü bir şehir daima yetiştirmiş olduğu değerler ile ayakta kalır ve hatırlanır. 

Aydın Kasar’a Rabbimden uzun ömürler diliyor, gönül köşesi bölümümüzde değerlerimizin daima hatırda kalması adına sizler için kaleme almaya devam edeceğim.

Aydın Kasar’ın balalarına selam olsun..

  Sağlıcakla Kalın..

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Çelebi
Metin Çelebi - 3 yıl Önce

Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin nice hayırlı hizmetlerini nasip etsin inşALLAH 60 kuşağı bizlerin üzerinde hakkı çoktur hürmetle saygıyla ellerinden öpüyorum.

Erol kimsun
Erol kimsun - 3 yıl Önce

Hacim çok değerli ve babacan bir insan Allah ondan razı olsun ellerinden öperim desteğimiz seninle hacim

İsmail POLAT
İsmail POLAT - 3 yıl Önce

Allah böyle vefalı ve ömrünü adeta AĞRI'ya feda etmiş Abimize sıhhati ömür nasip etsin inşAllah

Yılmaz Polat melosman köyünden
Yılmaz Polat melosman köyünden - 3 yıl Önce

SAYIN deyerli adın beyi çok iyi biliriz Ağrı da yapış olduğu hizmetleri de çok iyi haberdarız Allah kendisine sağlık versin inşAllah Allah çok deyerli ayle dostumuz aydın babamı çok iyi tanıyor ben selhattin polatin oğluyum f r paris te yaşıyorum adım yilmaz

Remziye Alpdoğan Sağır
Remziye Alpdoğan Sağır - 3 yıl Önce

Saygı değer müdürümüz unutmak mümkün mü acaba başlarda taç ellerinden öperim

Ayhan ergül
Ayhan ergül - 3 yıl Önce

Aydın kaşar çok iyi tanıyorum ağrı da çok güzel hizmetleri var 25 yılik benim müşterim Allah ondan razı olsun keşke herkes aydın abi gibi dürüst olsa temiz birinsan çalışkan efendi ben İpragaz bayii ağrı merkez

Fuat yıldız
Fuat yıldız - 3 yıl Önce

Yazınızı mutlulukla okudum ağrı gençliğine sosyal alanda faydalı olmuş herkezin aydın abisi olmuş biri kendisini siyasi alanda görmek ve desteklemek isterim ağrının buna ihtiyacı var

Dılovan solmaz
Dılovan solmaz - 3 yıl Önce

Çok güzel bir paylaşım abim


SIRADAKİ HABER