Ak Parti’nin İlk Gazisinin Babası da Aday Adayı

Ağrı Ak Parti aday adaylığı müracaatlarında ilginç bir isim göze çarptı.

Ak Parti’nin İlk Gazisinin Babası da Aday Adayı

Ağrı Ak Parti aday adaylığı müracaatlarında ilginç bir isim göze çarptı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Ağrı Ak Parti 6. Olağan il kongresi sonrasında şehri donattıkları Ak Parti bayrak ve flamalarının toplanması sırasında Polis evi civarında iftaiye sepetinde elektrik akımına kapılarak yaralanan Harun Polat’ın babası Kenan Polat ta Ak Parti’ye Milletvekilliği adaylığı için müracaatta bulundu.

Harun Polat yaşanan talihsiz kazanın ardından Erzurum’a sevk edilmiş buradan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile ambulans uçakla Ankara Gata’ya götürülmüştü.Ankara da bizzat Erdoğan’ın takip ettiği tedavi süreci Cumhurbaşkanı’nın özel doktorları tarafından yapılmış tüm çabalara rağmen sol kolu kurtarılamayarak omuz hizasından kesilmişti.

Harun Polat Ak Parti Genel Başkanı tarafından ziyareti sonrası Ak Parti’nin ilk gazisi olarak ilan edilmiş ve Liseli Harun Polat’ın Genel Seçimlerde 18 yaş sınırındaki adayı olacağı sözü verilerek vefa göstermişlerdi.

Seçimlerin erkene alınması sonrası henüz 18 Harun Polat’ın henüz 18 yaşını doldurmaması sebebiyle adaylığı söz konusu olamadı.

 Ak Parti’nin ilk gazisi ünvanına sahip olan Harun Polat’ın Babası Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür Kongre Merkezi sorumlusu Kenan Polat Ağrı Ak Parti Milletvekili Adaylığı için başvuruda bulundu.

 1974 Ağrı Merkez doğumlu Kenan Polat ilk ve orta öğrenimini Ağrı da tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Muhasebe bölümünden mezun oldu.

1999 yılında Ağrı İl Telekom Müdürlüğünde göreve başlayan Polat 2006 yılında kurum değiştirerek Dsi’ye geçti son olarak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Kültür ve Kongre Merkezi Sorumlusu olarak görev yaparken istifa ederek Ağrı dan 27. Dönem Milletvekili adayı olmak için Ak Partiye Müracaat etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 10:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aykut
Aykut - 2 yıl Önce

Ogur

SIRADAKİ HABER