Bu memleketin sorunları sıkıntıları bilboardlara sığamayacak kadar büyük ve önceliklidir

Murat Dağtekin'in İl Başkanlığında Deva Partisi Ağrı İl Teşkilatı Nisan ayı değerlendirmesini basınla paylaştı

Bu memleketin sorunları sıkıntıları bilboardlara sığamayacak kadar büyük ve önceliklidir

Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanlığı olarak, her ay gündem değerlendirmesi yapmaktayız. Bu değerlendirmeler ile ülke ve yürüttüğümüz siyaset adına belli bir çerçeve oluşturma amacındayız, dolayısıyla yapılanları ve yapılmayanları dile getirmek ve Ağrı halkı adına siyaset arenasında çözüm üretmeyi kendimize misyon edinmiş durumdayız. Temel düsturumuz siyaseti ahlak çerçevesi içerisinde yürütmektir. Çünkü DEVA Partisi ve kadroları; kısır döngüler ile ve siyasi çatışmalar ile boşa geçirilecek tek bir ânın olmadığının farkındadır. Bu kapsamda DEVA Partisi Ağrı teşkilatları da her zamankinden daha güçlü bir şekilde memleketimize hizmet için yorulmadan çalışmaktadır. Bizler üstlendiğimiz misyonun önemi ve halkımızın beklentilerinin bilinci içinde olup bu farkındalığı en üst seviyeye çıkarmak için sahalarda olacağız.

Bu bilinç ile şunları ifade etmek isteriz; Ağrı Belediye Başkanlığı seçimleri süresi boyunca Savcı Sayan tarafından onlarca vaat verildi. Bu vaatlerinin çoğunluğun yerine getirilmediği gibi yapılmayanları dile getirenler hedef tahtası haline getirildi. İktidar partisi tarafından Ağrı adeta üvey evlat muamelesi görüp, yerine getirilmeyen vaatler ile ilgili hiçbir adım atılmayıp asparagas söylemler ile Belediye Başkanı, Tarım Bakanı yapılıp ödüllendirilecekmiş gibi bir hava yaratıldı. Daha önceki gündem değerlendirmelerimizde değindiğimiz gibi; Ağrı ili ve Ağrı Halkı sürekli terör ile yan yana getirildi. Böylesi provaktif yaklaşımlar ile Ağrı Halkı terörize edilmek istenmektedir. Özellikle sosyal medya hesaplarından ve çıktığı TV programlarında sürekli bu yaklaşımını tekrarlamaktan çekinmeyen Ağrı Belediye Başkanı gerçekleri çarpıtmakta, yalan söylemekte ve Ağrı Halkına yapılan hakaretlere adeta çanak tutmaktadır. Ağrı Halkı büyük bir teveccüh gösterip kendisini bu göreve layık gördü, bizde kendisini bu göreve layık olması hususunda uyarıyor ve her açıklaması ile icraatının takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.

Daha önce Ağrı Belediyesince yapılan ihaleler ve Merkez Cami için sorduğumuz soruların hiçbirine cevap alamadık. Bir kez daha Halkımızın huzurunda bu soruları kendilerine yöneltiyor ve cevaplarını merakla beklediğimizi belirtmek istiyoruz.

Halkın nezdinde Ağrı il olarak yaşamını idame ettirmede sorunlu bir kent statüsüne bürünmekte ve bunu yaşam biçimi olarak benimsemektedir. Halk gelecek adına ümidini yitirmiş durumdadır. İstihdam, üretim, sağlık, eğitim, altyapı, sınır ticareti, planlama, sosyal yaşam ve benzeri gibi konularda Türkiye’nin en fakiri ve gelişmişlik düzeyi sıralamasında ise en son sıralarda yer almaktadır. Halbuki iki yıl öncesine kadar bu halka; bu memleketi Doğu’nun parlayan yıldızı yapacaklarına dair söz veren yöneticiler adeta söz verenin kendilerinin olmadığı intibası yaratarak pişkince tavırlar sergilemektedirler. Bu memleketin çok acil bir şekilde hizmet edilmeye ihtiyacı vardır. Bu memleketin sorunları sıkıntıları bilboardlara sığamayacak kadar büyük ve önceliklidir. Bu memleketin iyi ve işin ehli insanları siyasete kazandırarak geçmişte örneklerini gördüğümüz siyaseti kişisel menfaat ve hırsların odağından kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Siyasette konuşmak kadar doğru soruları doğru zamanda sormakta önemlidir. Bizde sizlerin adına ilgililere tekrar soruyoruz;

Ağrı Belediyesi’nin ne kadar borcu bulunmaktadır?

Borçların dayanağı olan işler veya yatırımlar nelerdir?

Kar ve Buz festivali adı altında düzenlenen festival için ne kadar maddi kaynak sarfedilmiştir?

Seçimde verilen vaatler (Et Entegre Tesisi, Tramvay hattı v.b.) ne zaman yerine getirilecektir?

Merkez Cami’nin yıkım işlemi için Meclis ve Encümen kararı alınmışmıdır?

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kardeşim
Kardeşim - 3 yıl Önce

Bu fotoğraf guncel ise vay memleketimizin haline. Anlaşılan o ki, Koroya sizden korkuyor, siz Koronadan degil!!!

SIRADAKİ HABER