Fenerbahçe'den Galatasaray'a 1959 Öncesi Şampiyonluk Daveti!

Fenerbahçe Kulübü, 1959 yılı öncesi şampiyonlukları başvurusuyla ilgili Galatasaray'ı tartışmaya davet etti.

Fenerbahçe'den Galatasaray'a 1959 Öncesi Şampiyonluk Daveti!

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:

Kulübümüzün resmi belgeler ve kanıtlarıyla talep ettiği, tarih yok sayılamaz dediği; 1959 öncesi

Türkiye Şampiyonluklarına dair tamamen kanıtsız şekilde aleyhte iletişim yapan Galatasaray Kulübü’ne açık teklifimizdir.

İstediğiniz mecrada (isterseniz sizin kanalınızda) ister.

Başkan seviyesinde, ister yöneticiler seviyesinde katılımlarla bu konuyu tüm Türkiye önünde tartışmaya davet ediyoruz.

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye 1959 öncesi şampiyonluk cevabı!

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ve spor tarihçisi Melih Şabanoğlu, Fenerbahçe'nin 1959 yılı öncesi şampiyonluklarıyla ilgili başvurusu hakkında GSTV'de açıklamalarda bulundu. Öte yandan Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Arslan, Metin Sipahioğlu'nun FBTV'deki iddialarına yanıt verdi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ve spor tarihçisi Melih ŞabanoğluFenerbahçe'nin 1959 yılı öncesi şampiyonluklarıyla ilgili başvurusu hakkında GSTV'de açıklamalarda bulundu.

Öte yandan Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Arslan, söz konusu canlı yayına bağlanarak Fenerbahçe Spor Kulübü İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu'nun iddialarına yanıt verdi.

GALATASARAY BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF GÜNAY, SPOR TARİHÇİSİ MELİH ŞABANOĞLU VE TAHKİM KURULU ESKİ BAŞKANI TÜRKER ARSLAN'IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE

"Üzücü nitelendirmelerle dolu bir program izledik. Türk sporunun bu noktalara gelmesi bizi üzmüştür. 2018 yılı hem Galatasaray hem de Fenerbahçe kulüplerinde yönetimlerin değiştiği bir yıl oldu.  Türkiye'nin en büyük camialarını temsil eden bir yönetici çıkıp başka büyük bir camiaya bu şekilde sözler söyleyemez. Ben bugün Fenerbahçe'yi değil Fenerbahçe yönetimine cevaplar vereceğim. Ali Koç başkan adaylığı döneminde daha kaliteli bir futbol iklimini, daha barışçıl bir düzeni vadetti. Biz de bunu memnuniyetle karşıladık. Rakibin iyi ve yüksekleri hedeflemesi sizin de teyakkuzda olmanızı sağlar. Muhtemel ki sahadaki başarısızlıklar Türkiye'yi yeni bir gündemin içine itmiş oldu. Hem genel başarısızlık hem de iki takım arasındaki sonuçlar Fenerbahçe'yi bu duruma getirdi. Son 3 yılda Galatasaray rakibinden mağlubiyet almadı, kendi sahasında üst üste iki kez galip gelmiştir. VAR uygulamasından önceki son yılda da maçı kazanmıştık ama hakemin Feghouli'ye yapılan faulü gözü önündeyken görmemiş, futbolcu da eliyle topu önüne alıp golü atmıştı. Galatasaray rakibine üstünlük sağlamıştı. Bu başarısızlıkları örtmek ve gündemi değiştirmek adına yakın tarihte TFF'ye 1959 öncesiyle ilgili bir başvuru yapıldı."

Kaynak:

Spor Arena

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2021, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER