Ağrı"da Eylem Hazırlığında ki Terörist Operasyonla Yakalandı

Silahlı eylem hazırlığındaki terör örgütü üyesi Ağrı da yakalandı.

Ağrı"da Eylem Hazırlığında ki Terörist Operasyonla  Yakalandı

Ağrı da eylem hazırlığındaki terör örgütü üyesi bir evin müştemilatında saklanırken Özel Harekat Polisleri tarafından  yapılan operasyonla yakalanarak göz altına alındı.
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde düzensiz göçmenlerin geçiş güzergahında rutin kontroller sırasında tel örgülere asılı olarak bulunan bir sırt çantasında çok sayıda silah ve mühimmat bulunması üzerine düğmeye basan güvenlik güçleri 17 Mart tarihinde başlayan takibi 24 Mart 'ta gerçekleştirdikleri başarılı operasyonla sonlandırarak 6 kişiyi kıskıvrak yakaladı.
Emniyet yetkililerinden yapılan açıklamada Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine silahlı eylem yapmak için gelen ve HDP ilçe binasına giderek Devrimci Gençlik Hareketi içinde faliyet gösteren Botan Ergül ile temas kuran Memo/Mamo Kasım kod adlı Suriye uyruklu Rodi Ebdilla Ehmet' ı takip altına aldı.

banner47
24 Mart tarihine kadar sürdürülen takip sonucunda Ağrı Özel Harekat Polisinin Botan Ergül'e ait evin yanındaki odunlukta barınan terör örgütü üyesini kaçmaya çalışırken ikametin arkasında ki dere yatağında sağ olarak ele geçirdi.
Çantasında 1 adet Kalaşnikof,1 tablet,2 kamuflajlı gizlenme diledi,2 termal koruma kıyafeti,1 termal silah dürbünü,1 dürbün,1 şarjör,1 tabanca şarjörü 49 kaleşnikof mermisi ve 9 tabanca fişeği ele geçirmişti.
Örgüt mensubunun yakalandığı ev ve eklentilerinde de 2el bombası,1 tabanca ve 15 mermi ele geçirildi.
Yapılan operasyonla yardim ve yataklık ettiği tespit edilen teröristle birlikte 6 kişi gözaltına alındı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yine aynı masal
Yine aynı masal - 1 yıl Önce

Bu tür seneryoları haber yaparak akp'nin değirmenine su taşıyorsunuz. Anketlerde az çıkıyorlar diye yine birkaç bomba patlatacaklar. Tabi yıllardır pkk'nin böyle bir eylemi yok. Direk patlatsalar, halk pkk olduğuna inanmaz. Soylunun müthiş (!) ötesi zekası. Böyle birkaç miti falan pkk kılığına koyup yakalayacaklar, sonra da patlasın bombalar. Ve sonuç; anketler de puanlar yukarı. Bu tiyatroları türkiye halkı çok gördü ama maalesef balık hafızalı bir topluluk olduğu için hep yiyiyorlar.

Bavi Deyyar
Bavi Deyyar @Yine aynı masal - 1 yıl Önce

Yahu bir yürü git, çok makarna ve kömür aldın bu sene..

Faruk şentürk
Faruk şentürk - 1 yıl Önce

Yine aynı masal diyen kardeşim doğrudur oyunda olur masal da olur ona eyvAllah
Yanlız şunu neden söylemiyorsun ula bilmem ne … teröristi senin ne işin var bazidde çarşıda ? Diye çıkışmıyorsan kusura bakma iyi niyetli değilsin

Ayşe sağlam
Ayşe sağlam - 1 yıl Önce

Halk artık herşeyin farkında eskidi bu masallar seçime yakın genelde pkk ortaya çıkıyor seçimden sonra yok oluyor milleti kandırmayın artık yeter

KAYHAN YILDIRIM TARAFINDAN
KAYHAN YILDIRIM TARAFINDAN - 1 yıl Önce

önemli dosyalar aldım devam etmeye çalışın istihbarat birimlerinin teşekkür ederiz

SIRADAKİ HABER