Bu Utanç Bize Yeter

Kurumların halk oyunlarına düşmanlığı devam ediyor.Ağrı oyun kültür mirasını sergileyecek ekip bulmakta güçlük çekiyor.

Bu Utanç Bize Yeter

Biz Ağrı’nın sosyal medya beğenisi en düşük ama okuma oranı en yüksek haber sitesiyiz.
Haliyle taziye haberlerimiz dışında bir elin parmakları sayısını geçen beğenilere dönüp bakma ihtiyacı hissederiz ki acaba neyi beğendi takipçilerimiz .
Henüz hiç yanılmadığımız çok beğenenli paylaşımların bir etiket sonucu oluştuğunu her defasında hisseder acımtırak bir gülümseme ile yolumuza devam ederiz.
Biliriz zordur yazdıklarımıza dokunmak ,hatta konuştuğunda Sakarya Muharebesinden dönmüş edasıyla mangalda kül bırakmayan ,Çanakkale de Seyit Onbaşının kendinden rol çaldığını düşündüğümüz Allahtan başka kimseden korkmayanların bizimle aynı karede görünmekten korktuğunuda mazur görür yanından ayrıldığımız bürokratımızın ,siyasetçimizin  acınası halimize gülüp geçeriz,hadi onları anlarız da evine  götürdüğü ekmeği beden gücüyle kazananların korkusunu hiç anlamayız. Neyse konu bu değildi aslında.


Demem o ki dün Twitter hesabımızda beğeni sayısının normalin üzerinde olduğu bir paylaşıma denk geldik yine. Yazdıklarımıza dokunmaktan korkanların daha fazla kitlelere ulaşmak için bizi etiketlemesini  billboard görevi görsek de olumlu karşılayanlardanız.
Dün diyordum Ağrı’da okullar arası halk oyunları yarışması yapılmış.


İbrahim Çeçen İlkokulunun minik kuzuları il birinciliğini kazanmış ve ilgililerde bu sevnçlerini bizi de etiketleyerek paylaşıp duyurmak istemiş.
Öncelikle minik kızlarımızı tebrik ediyorum .Keşke katıldığı yarışmanın sonucunu paylaşacak heveste olmayan  yaptıklarını Nazi kampının zorunlu hizmeti zanneden idarecilerde aynı duyarlılığı gösterseydi de biz onlarıda tanısaydık.


Sabah Cenap Elem’in video haberiyle uyandım güne Halk Oyunları yarışmasında ilgililerle yaptığı söyleşileri derleyip paylaşmış.
Her İl Müdürünün arkasına Nurettin Adıgüzel’i takıp aldığı nefesi görüntüleyen İl Gençlik ve Spor  Müdür yardımcımız Cemil Budak abi trübünlerin boşluğundan şikayet etmiş .Halkın ilgi göstermediğinden yakınmış.


Müdürlük kadrosunun kuluçka makinası olan Gençlik Spor İl Müdürlüğü salonunu açtığı çocukların müsamerelerini de pazarlık usulü ihale mantığıyla duyurmamış ve yarışma sonrası verdiği demeçle sorumluluğu üzerinden fazlasıyla atmış.


Tabi bu organizasyonun baş sorumlusu kimdir bilmem ama okulun olduğu yerde Milli Eğitim Müdürlüğünü de kimse kusura bakmasın ama es geçemem .Daha geçtiğimiz günlerde afilli fotoğraf makinasına hayırlı olsun dediğimiz basın masasında çalışan ve kurum müdürünün her karesini görüntüleyen arkadaşlarımızdan biri.


Ama anlaşılan çocukların bunca emeğinden daha kıymetliymiş müdür bey için Ak Parti Ağrı İl Başkanı ziyareti ki o da duyurma ihtiyacı duymamış ,uygulamayıda aynı kafa engellediği için katılımda zaten toplamda 13 te kalmış.


Cenap Elem’in paylaştığı video haberden izledim dedim ya .O Cenap yıllardır Halk Oyunları Eğitmeni olarak Halk Eğitim Merkezimizde yüzlerce çocuğa kültür değerlerimizin en kıymetlilerinden halk oyunlarını öğretmiş ama bir yazıyla elini cebinden çıkardığımız valinin cüzdanını elinden çıkarmaması sonucu akıllarınca Allah’ın kefil olduğu rızkla sınanmış ve geri adım atmayınca da buyıl usta öğretici olarak göreve başlayamamış.


Şimdi kimin kaçıncı olduğunun bir kıymeti yok aslında o salona gelen her çocuğumuz gönüllerimizin şampiyonudur.Çünkü onlar içinde yaşadığı toplumun değerlerini geleceğe taşımanın çabası içindeler haliyle hepsini tebrik ediyor ve kuşaklar arası geçişte sürdürdükleri köprü vazifesi için teşekkür ediyorum.


Ve son olarak Bar oynayacak bir ekip kurmadıkları kuramadıkları için Gençlik Spor ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü kınıyor.Gösterinin sonunda Bar Ekibi olarak sahne alan hocalarımıza ve haklemlerimize  ilgili kurumlara bu ibret dolu dersi verdikleri için minnet ve şükranlarımızı sunuyor ‘’Bu Utanç Bize Yeter ‘’diyorum.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2023, 10:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Niye utanax qardas bı yerimiz mi açık
Niye utanax qardas bı yerimiz mi açık - 1 yıl Önce

He valla doğri söylin

Barış Açık
Barış Açık - 1 yıl Önce

Kalemine sağlık ustam ancak bu kadar anlatilabilirdi

Timur medya
Timur medya - 1 yıl Önce

Yazınını baştan sona kadar okudum. Gerçekten dediğin gibi olmuş! Keşke öncede haberimiz olsaydı? Enazında YouTube kanalımız için, de olsa gidip çekerdim. Sonrada öğrenince inan sizin yazdığınız gibi bende o hisleri yaşadım...

SIRADAKİ HABER