CHP Ağrı'da Sınırları Zorluyor

Cumhuriyet Halk Partisi adayı olağan üstü tevecühle sınırları zorlayıp seçim aritmetiğini alt üst etti

CHP Ağrı'da Sınırları Zorluyor

Hoş Geldin İbrahim Abi

14 Mayıs 2023 gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde CHP 1. Sıra adayı olarak mücadele eden İbrahim Varol’un Ağrı’da tüm siyasi hesapları bozan görkemli karşılamanın ardından sürdürdüğü seçim çalışmasında etrafında oluşan destek halkası her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Yeşil Sol Partinin aday tanıtım programını 3’e katlayan tanıtım programında yaptığı konuşmada herkesin dokunabildiği aday olmanın avantajını hissettiren Varol Ramazan ayının son günleri ve bayram telaşı ile birlikte propaganda çalışmalarını kalesi olarak gördüğü Patnos’a kaydırarak burada sürdürdüğü temaslar sonrası yakaladığı muhteşem havanın motivasyonu ile birlikte çalışmalarını Ağrı’ya yönlendirdi.

Ağrı’da Sivil Toplum Kuruluşları ziyaret eden Varol kısa mesafede yaya olarak sürdürdüğü çalışmalarda gösterilen yoğun ilgi nedeni ile 5 dakikalık yolu yarım saate çıkan sürelerde tamamlayabildi.

Sokağın samimiyetini yansıtan ‘’Hoş geldin İbrahim Abi’’ ifadeleri Varol’un mahalleden biri olarak görüldüğünü gözler önüne serdi.

İbrahim Varol’un seçimlere dair tüm tahminleri alt üst edeceği görüntüsü veren sokak yansımaları Yeşil Sol Parti karşısında da tek etkin aday olduğu gerçeğini ortaya koydu.

Yaptığı tüm STK ziyaretlerinde evden biri olarak karşılanan CHP adayı’nın partisini şimdiden 2. Sıraya taşıdığını söyleyebilmek mümkün.

Yeşil Sol Parti karşısında seçilmesine kesin gözüyle bakılan tek aday olan İbrahim Varol’un her ideolojik tabanda karşılığının bulunması da bu seçimin en önemli aktörünün doğru bir strateji partisine 2 vekillik kazanma şansına sahip oldğunu gösterdi.

Varol’a olan teveccühün özellikle Ağrı Merkez de uzun yıllardır seçmenin kendisi gibi hissettiği bir aday profili ile muhataplığının olmaması ile ilintilendirildi.

İbrahim Varol’un STK ziyaretlerinde genel anlamda kendisini meclise göndermeyi bir görev sayan anlayışın hakim olduğu ve Varol’un geçmişe dair biriktirdikleri siyasette çok önemli bir sermaye sahibi olduğunu gözler önüne serdi.

CHP adayının iki günlük Ağrı Merkez temasları ve kısa süreli sokak buluşmaları Varol’un 14 Mayıs için umut dolu sinyaller veren tek Ağrı ve Ağrılı adayı olduğu gerçeğinide gün yüzüne çıkarmış oldu.

Tüm gün programlarını takip ettiğimiz ve Ağrı siyasetine yeniden ivme kazandırdığını gözlemlediğimiz Varol’a programına ittifak il başkanlarının da destek verdiği görüldü.

banner47

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2023, 00:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Meraklı vatandaş
Meraklı vatandaş - 12 ay Önce

Peki Kılıçdaroğlu HDP ile CHP'nin ortak adayı değil mi Peki bunlar hdp'yi neden ziyaret etmiyorlar bir de HDP'nin il başkanı kim Murat Öztürk ise neden ortalıkta yok

SIRADAKİ HABER