Mehmet Vefa Oğur'dan İddialı Çıkış; ''TÜRKİYE YÜZYILI HİKÂYESİNİ YAZMAYA ‘’BENDE ADAYIM’’

Mehmet Vefa Oğur ailesininde desteğini alarak ilk gençlik yıllarından itibaren hizmet ettiği davasının iktidarına yürüyor

Mehmet Vefa Oğur'dan İddialı Çıkış; ''TÜRKİYE YÜZYILI HİKÂYESİNİ YAZMAYA ‘’BENDE ADAYIM’’

İlk gençlik yıllarımızın iddialı çıkışına şahitlik ettiği sonrasında halkımızın teveccüh göstererek Asrın Lideri ilan ettiği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Partiyi kurarken ifade ettiği “ Bu günden sonra Türkiye’mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’düsturunu şiar edinerek ilimizin ve ülkemizin içinde bulunduğu duruma ilişkin nasıl bir katkı sunarız hayalleri ile yürüdüğümüz yolda bugün Türkiye Yüzyılı Hikayesinin hayata geçmesi için ata toprağım Ağrı’dan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olarak hizmet sunmak yolunda ilk adımımızı atmış bulunmaktayız.

1982 yılının Mart ayının 22sinde Ağrı’nın Hamur ilçesinde Molla Salih’in oğlu olarak dünyaya geldim .ilk okulu birleştirilmiş sınıflarda köy okullarında tamamladıktan sonra Ağrı İmam Hatip orta okulu ve sonrası Gümüşhane Kelkit İmam Hatip Lisesinde lise öğrenimimi tamamladım.

Yüksek öğrenimimi Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olarak tamamladım.Halen uluslar arası bir firmada genel müdür olarak meslek hayatmı sürdürmekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Ak Parti Ağrı Milletvekili Aday adaylığı başvurusunda bulunan Mehmet Vefa Oğur Ağrı siyasetinde bilinen bir ailenin ferdi olmakla birlikte Babası Molla Salih’in Medrese Alimi olması nedeni ile Ağrı’nın sosyal yapısınada hakim bir kimlik olarak öne çıkıyor.Tahsil hayatında İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler bölümünde “Doğu Akdeniz Hâkimiyet Mücadelesi Üzerinden Türkiye’nin Libya ile İttifakının Jeopolitik Sonuçları”üzerine tezli yüksek lisans çalışmalarını sürdüren Oğur babasının bölgedeki saygın kişiliğini de lehyine çeviren, Ağrı ve çevre illerde âlimler ve kanaat önderleriyle Türk Kürt kardeşliği üzerine uzun istişareler yapılan toplantılardan istifade etmiş ve bu konuda yapılan çalışmalarda aktif olarak rol almış bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

Mehmet Vefa Oğur aday adaylığı sürecini özetlerken ; “ Bizler; Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde davamızın neferi olarak aynı bilinç ve kararlılıkla, ülkemizin istikbâli için Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, yüz yıllık hayallerimizi ilmek ilmek işlemek için, yılmadan, yorulmadan azimle 14 Mayıs akşamına kadar çalmadık kapı, almadık gönül bırakmayacağız.

Bizim Selahaddin Eyyubi’nin nesli milletimize olan güvenimiz tamdır. Son günlerde de şahit olduğumuz gibi, diğer ittifakların içinde bulunduğu mevki, koltuk kavgası ve dış mihrakların emellerine Milletimizi oyuncak ettirmeyecez. Mahalle bizim, köy bizim.

bugün geldiği noktada tam bağımsızlığa bu kadar yaklaşmışken bir o kadarda tehdit altında 20 yıllık bütün kazanımlarını kaybetme tehlikesi varken, hiç birimizin kişisel ikbal peşinde olmamız mümkün değildir. Dün Çanakkale neyse bugün de 14 Mayıs odur.

Ömrünü Gönül Kazanmak üzerine yaşamış bir Kültürün emanetçisi olarak; Babam Merhum Seyda Molla Muhammet Salih’in bizlere vasiyetini yerine getirmek için, halka hizmet, hakka hizmettir düsturu ile El Ele, Gönül Gönüle, KARDEŞLİK TOPLUMU’nun mimarlığına talibiz.

Yükümüz ağır yolumuz uzun Türkiye Yüzyılı hedeflerine hep birlikte adım adım ilerliyoruz..

"Davası Hak olanın yardımcısı Hak’tır. Hak olan davada zafer de muhakkaktır."

İfadeleri ile yarın sabah yapılacak temayül yoklamasında kendinden emin tavrı bölgenin sosyolojisine olan hakimiyeti ve Ak Parti içinde yıllardır sürdürdüğü mücadelesi ile öne çıkacak isimler arasında görülüyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bayat söylemler
Bayat söylemler - 1 yıl Önce

Bunca yolsuzluk adaletsizlik liyakatsizlik oratada dururken, sırf seçilmek için dinî medrese motifleri öne çıkarmak sadece insanları dinden daha da uzaklaştırır, siyasette din iman menfaat ve paradır gözünüzle görüyorsunuz bari daha fazla zarar vermeyiniz, liyakat başarı beceri de zaten Ankara'da listeye girmek için bir kriter değil haliyle reise övgüler gırla

Kerim Tanrıverdi
Kerim Tanrıverdi - 1 yıl Önce

Kartal imam hatip mezunu olsaydınız şansınıź daha yüksekti .Kutlu davanıza katkınıź ve ilinize hizmetiniz....daha anlamlı olurdu.

SIRADAKİ HABER